Een case voor je iPhone met Android.

Android op een iPhone? Het kan met deze speciale case

Heb je je iPhone altijd al willen voorzien van Android? Een handige ontwikkelaar is het nu gelukt om Android te draaien dankzij een speciale case, wat extra hardware en een speciale app.

Een case voor je iPhone met Android.
Ontwikkelaar Nick Lee is weer eens creatief geweest. Nadat hij eerder al Windows 95 op een Apple Watch kon laten draaien, heeft hij nu een case gemaakt die Android laat draaien op een iPhone. Hij maakt hiervoor gebruik van Android Open Source Project en plaatst de nodige hardware in de speciale case. Verbind de case via de Lightning-aansluiting met de iPhone, start de speciale app en je kunt Android Marshmallow draaien op een iPhone.

iPhone-case met Android

De case die Lee gebruikt heeft voor dit project is een 3D geprinte versie. De eerste versie was nogal groot uitgevallen, maar hij heeft de hoes later kunnen verkleinen tot een redelijk compact ontwerp, waardoor het op het eerste gezicht lijkt op een standaard batterijhoes. In de hoes is ook plek voor HDMI- en USB-aansluitingen, net als een SD-kaart ingang.

Voor dit project gebruikte Lee de Nexus 5 als referentie en een 8-core 64-bit ARM Cortex-A53 processor. In feite is de iPhone dus niets meer dan een extern scherm, omdat de rekenkracht in de hoes zit. In bovenstaande video is te zien hoe hij de browser, Google Play Store, rekenmachine en andere apps gebruikt. Mocht je dus een beetje handig zijn en graag Android willen draaien op een iPhone, dan is dit een (niet erg praktische) oplossing.

Als je nou echt zelf aan de slag wil gaan, dan lees je in de uitgebreide blogpost van Nick Lee meer over dit grappige project. Je leest daar meer over de gebruikte hardware, het materiaal en het ontwerp van de speciale hoes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2016, 9:44
Categorie Accessoires
Onderwerpen android, case

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.