Samen sporten met Sidekick

Liever samen sporten? Sidekick helpt je aan een sportmaatje

Ben jij een fanatieke sporter en wil je wel eens sporten met iemand van hetzelfde sportniveau? Sidekick is een nieuwe app die je een sportmaatje laat vinden. Je geeft aan welke sporten je wilt beoefen en de app zoekt een geschikt maatje voor je.

Samen sporten met Sidekick

Sidekick is een nieuwe app die je je ultieme sportmaatje laat vinden. Op basis van je interesses krijg je op een Tinder-achtige manier andere sporters voorgeschoteld. Is er een match dan kun je een afspraak maken voor jullie eerste trainingssessie. Je kunt de app gebruiken voor meer sporten dan alleen fitness. Als je iemand zoekt voor yoga of een potje voetbal, dan kan de app je daar ook mee helpen.

Samen sporten is vaak leuker dan alleen. Maar hoe vind je een sportmaatje als jouw vrienden niet sporten of als je iemand zoekt van hetzelfde sportniveau? De makers van Sidekick willen dit makkelijker maken door je te koppelen aan andere sporters die ook een sportmaatje zoeken.

Sidekick: Tinder voor sporters

De app gebruikt een Tinder-achtige formule en laat je een profiel aanmaken waar je je interesses kunt invullen. Daarbij geef je aan welke sporten je het liefst wilt beoefenen en op welke dagen en tijden je dat het liefst doet. Ook geef je aan hoe fanatiek je bent en welk sportniveau je hebt. Voor jouw toekomstige sportmaatje is het namelijk wel handig om te weten of je een beginner bent of dat je al heel lang een bepaalde sport doet. Vervolgens gaat de app op zoek naar sporters met een profiel dat overeenkomt.

Sidekick-app

In de Sidekick-app krijg je geschikte sporters te zien waarna je via de bekende Tinder-veegbewegingen kunt aangeven of je iemand wel of niet ziet zitten. Heeft iemand bijvoorbeeld wel het juiste niveau, of woont diegene te ver van jou vandaan? Wanneer jij hebt aangegeven dat je met iemand wilt sporten en diegene ziet het met jou ook wel zitten, dan is er een match en kun je afspreken voor jullie eerste trainingssessie. Dit kan via de ingebouwde chat-functie die bij een match beschikbaar komt.

Sidekick-app - voorkeuren en chat

Swipen voor een sportmaatje

Er zijn meer sportapps die van het Tinder-principe gebruikmaken. Eerder schreven we over de nieuwe KNLTB ClubApp waarmee je een geschikte tennispartner kunt vinden. Met deze app kun je ook zoeken op leeftijd, niveau en gewenste speeldag. Er zijn 1700 tennisverenigingen aangesloten en je kunt zelfs competities opzetten. Het verschil is dat Sidekick zich niet beperkt tot tennis, maar laat je voor allerlei sporten een geschikte partner vinden. Bovendien is SideKick wereldwijd actief.

Sidekick is helaas nog niet direct te downloaden, omdat de app momenteel nog in beta is. Je kunt je wel opgeven voor de wachtlijst. Je krijgt dan te horen wanneer Sidekick beschikbaar komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2016, 14:59
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerpen fitness, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.