Voormalig Signal-ontwikkelaar stapt over naar Apple

Frederic Jacobs, voormalig ontwikkelaar van de Signal-app voor iOS, gaat werken bij Apple. Jacobs treedt in dienst bij het CoreOS-team, waarschijnlijk om de beveiliging van iOS en iPhone te versterken.

Frederic JacobsApple heeft plannen om de beveiliging van de iPhone en iCloud sterk te verbeteren, zo werd eerder vandaag bekend. Daar kunnen ze Frederic Jacobs goed bij gebruiken: deze voormalige ontwikkelaar van Signal gaat aan de slag in Cupertino. Signal is een zeer goed beveiligde berichten-app, die door Edward Snowden wordt aanbevolen.


Bekijk ook

Chatapp Signal laat geen sporen na, constateert voormalig iPhone-hacker

De beveiligde chatapp Signal wordt aangeraden door bekende mensen in het hackers-circuit. Zo blijkt dat Signal geen sporen achterlaat op een iPhone, waardoor er geen persoonlijke gegevens achterhaald kunnen worden.

Stagiair in CoreOS-team

Signal is een open source berichten-app met sterke encryptie, dat wordt beschouwd als de meest veilige die momenteel voorhanden is. Jacobs gaat als stagiair werken in het CoreOS-team. Dat klinkt alsof Jacobs niet echt ervaren is, maar het tegengestelde is het geval. Hij leidde het team dat Signal voor iOS ontwikkelde en wordt door de wetenschappelijke cryptografie-gemeenschap op handen gedragen omdat hij nette open source-code oplevert.

Signal is een app van Open Whisper Systems en is opgericht door Moxie Marlinspike, die voorheen verantwoordelijk was voor de beveiliging an Twitter. Marlinspike is beveiligingsexpert. Wat Signal anders maakt dan andere berichten-apps is dat ze end-to-end versleuteld zijn, zodat alleen de verzender en de ontvanger het kunnen lezen. Ook iMessage is voorzien van end-to-end encryptie, maar is niet open source. iMessage-berichten zijn op het toestel versleuteld, maar als je backups op iCloud maakt komen ze (ook versleuteld) op een server bij Apple te staan. Via een gerechtelijk bevel kan het wel voorkomen dat Apple opgedragen wordt om toegang te geven tot die info.

Signal slaat geen berichten op. Ze hebben een netwerk van tientallen servers in meer dan tien landen wereldwijd. Omdat Signal geen metadata heeft over wie met wie heeft gebeld, heeft het ook geen zin om de data op te eisen. Signal weet ook niet wát er is besproken, want die data is versleuteld.

Jacobs kan een belangrijke rol spelen bij het veiliger maken van de iPhone, juist nu Apple verwikkeld is in een zaak waarbij de FBI toegang wil tot de iPhone van een terrorist.

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 februari 2016 om 17:47
Onderwerp
Categorie
Accessoires

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.