Een nieuw Night Shift-icoon in het Bedieningspaneel in de vierde beta van iOS 9.3.

Publieke beta 4 iOS 9.3 met nachtmodus en meer nu beschikbaar (update)

De vierde beta van iOS 9.3 is nu beschikbaar voor geregistreerde testers. iOS 9.3 heeft enkele grote nieuwe functies, zoals de nachtmodus en beveiligde notities.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Night Shift iOS 9.3
Het is alweer tijd voor de vierde beta van iOS 9.3. Apple heeft deze vierde versie van iOS 9.3 zojuist beschikbaar gesteld zodat geregistreerde ontwikkelaars hiermee aan de slag kunnen gaan. iOS 9.3 bevat een groot aantal vernieuwingen en verbeteringen, zoals de nachtmodus. De derde beta verscheen op 10 februari 2016.

Update 23 februari 2016: de publieke beta van iOS 9.3 beta 4 is nu ook beschikbaar voor deelnemende testers.

Nachtmodus, verbeteringen in CarPlay en meer in iOS 9.3

Met de komst van iOS 9.3 wordt de nieuwe nachtmodus geïntroduceerd. Dankzij deze nieuwe nachtmodus kun je het scherm van je iOS-toestel minder blauw laten kleuren, zodat dit in de avond rustgevender is voor je ogen. Ook zijn er nieuwe functies in CarPlay. Zo is Apple Music nu meer geïntegreerd met de bekende Voor Jou- en Nieuw-tabbladen. Maar iOS 9.3 bevat nog veel meer, zoals nieuwe 3D Touch-acties en beveiligde notities. Wil je de nachtmodus nu alvast zelf proberen, dan kan dat in ons achtergrondartikel over Night Shift.

Veel van deze functies werden geïntroduceerd in de eerste beta, terwijl Apple in de tweede beta enkele wijzigingen doorvoerde. Zo kreeg de nachtmodus een aparte knop in het Bedieningspaneel. Ook nieuw in iOS 9.3 is dat je vanuit apps muziek uit Apple Music toe kan voegen aan je eigen muziekbibliotheek. Apps hebben hiervoor toestemming tot je mediabibliotheek nodig.

In deze vierde beta is het icoontje voor Night Shift in het Bedieningspaneel gewijzigd. In onderstaande afbeeldingen zie je links de nieuwe versie en rechts de oude versie.

Een nieuw Night Shift-icoon in het Bedieningspaneel in de vierde beta van iOS 9.3. Bedieningspaneel met nachtmodus op de iPhone.

Ook bevat iOS 9.3 een aparte instelling in Muziek om nummers die je in afspeellijsten zet al dan niet direct toe te voegen aan Apple Music.

Afspeellijstnummers al dan niet toevoegen aan Mijn Muziek in iOS 9.3.

Updaten naar iOS 9.3 beta 4

Ben je een ontwikkelaar en heb je de eerdere iOS 9.3 beta geïnstalleerd? Dan kun je meteen upgraden naar iOS 9.3 beta 4 vanuit de iOS-instellingen. Dit doe je bij Instellingen > Algemeen > Software-update. Zit je nog op een eerdere iOS-versie, dan moet je de beta downloaden via Apple’s ontwikkelaarswebsite. Hiervoor moet je toestel bij een ontwikkelaarsaccount geregistreerd staan. Je installeert de beta dan vanuit iTunes.

De publieke testversie van iOS 9.3 is op dit moment nog niet beschikbaar.

iOS 9.3 beta 4 is op het moment van schrijven nog maar net verschenen. Zie je de update nog niet? Probeer het dan later vandaag nog eens.

Screenshot: @adambazuin

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 23 februari: Info over publieke beta toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2016, 9:15
Categorie iOS
Onderwerp ios 9.3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.