Britse tv-zender ITV beraadt zich op stappen tegen Apple wegens nieuwe naam Apple TV

De Britse tv-zender ITV is niet blij met de mogelijke nieuwe naam van de Apple TV en onderzoekt mogelijkheden om de lancering van het product onder die naam te voorkomen.

ITVDe Britse televisiezender ITV is op z’n zachtst gezegd niet blij met de mogelijke nieuwe naam van Apple’s set-top-box. Het bedrijf zou al met advocaten in gesprek zijn om te bekijken wat de mogelijkheden zijn om te voorkomen dat Apple de naam gaat gebruiken. Dat hebben insiders tegenover de Britse krant The Daily Mirror verklaard.

Eerder deze week bracht gadgetblog Engadget het gerucht naar buiten dat Apple van plan is om nog dit jaar een vervanger voor de Apple TV op de markt te gaan brengen. Het nieuwe apparaat zou gaan draaien op een variant van het iOS-besturingssysteem, dezelfde grootte en eigenschappen als de iPhone 4 hebben en slechts 99 dollar gaan kosten. Bij de metamorfose hoort ook een andere naam moet Apple gedacht hebben, want insiders hebben verklaard dat het bedrijf teruggaat naar haar roots en voor de naam iTV heeft gekozen. Dit was ook de prototypenaam toen de Apple TV in 2008 werd geïntroduceerd.

Volgens insiders van ITV is het management van de televsiezender ‘furieus’ over de nieuwe naam van het Apple-product, hoewel het nog slechts een gerucht betreft en door Apple niet is bevestigd. Ze zouden nog deze week een ontmoeting met enkele advocaten gepland hebben om de lancering van het product in Groot-Brittannië aan banden te leggen. Hoewel ITV alleen actief is op de Britse markt, streeft het bedrijf echter ook naar een wereldwijde ban op de naam. Wellicht wat voorbarig als er nog helemaal niets zeker is.

Een insider van ITV zegt er het volgende over:

You only have to look at recent problems with the iPhone 4 to see not everything Apple produces is gold dust. We all take our ITV brand very seriously and we’ll do everything in our power to protect it.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.