bose-soundtouch

Producten Bose terug in Apple Store

De speakers van Bose keren weer terug naar de online Apple Store. Nederland moet echter nog volgen. Bose was twee maanden afwezig in de Apple Store wegens geschillen met Apple.

bose-soundtouchDe speakers van Bose keren na twee maanden afwezigheid weer terug in de Apple Store. Gisteren wezen geruchten al op de terugkeer van de verwijderde accessoires. Op het moment zijn de speakers weer te koop in de Amerikaanse online Apple Store, en de verwachting is dat andere Apple Stores binnenkort zullen volgen.


De Bose-producten keerden vannacht terug in de online Apple Store. Het was toen middag in de Verenigde Staten, wat vermoedelijk de reden is waarom ze eerst nog alleen daar terug zijn. Apple Store-personeel in Nederland heeft nog geen kans gehad om de producten weer toe te voegen. De accessoires van Bose verdwenen gelijktijdig uit de Nederlandse en Amerikaanse Apple Stores, dus het is vrij aannemelijk dat ze weer bij ons terugkeren.

Fysieke Apple Stores verkopen de apparaten van Bose waarschijnlijk pas over een paar dagen. Gisteren hoorden we dat de winkels pas binnen de komende dagen de luidsprekers krijgen toegestuurd.

Apple gaf geen officiële reden voor het verwijderen van de Bose-accessoires, maar de verbanning volgde vlak na de overname van Beats Electronics. Bose en Beats waren verwikkeld in een rechtszaak, waarin Beats werd beschuldigd meerdere patenten op het gebied van ruisonderdrukking te hebben geschonden. Sporters in de Amerikaanse NFL (American Football) mochten van Bose bovendien geen Beats-koptelefoons dragen, omdat Bose sponsor is.

De producten van Fitbit werden dit jaar ook uit de Apple Store gehaald. Ook hierbij werd geen officiële reden gegeven, maar het had vermoedelijk te maken met de Health-app in iOS 8. Deze weigert Fitbit te ondersteunen, waardoor de gezondheidsdata van de armbanden enkel in de Fitbit-app blijft. De mogelijke concurrentie met de Apple Watch kan ook een rol spelen. Fitbit heeft namelijk ook een eigen fitnesshorloge.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.