ios8-63-procent

iOS 8 op 63 procent van iPhones en iPads

iOS 8 staat nu op 63 procent van de iPhones en iPads die in omloop zijn. Langzaam klimt het percentage verder omhoog.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ios8-63-procentApple heeft bekendgemaakt dat iOS 8 inmiddels op 63% van de toestellen staat. Een paar dagen geleden was het nog 60 procent. Dat is een heel verschil met de 50 procent waar ze eind oktober nog op bleven steken.

Er zijn enkele mogelijke verklaringen waarom mensen bij iOS 8 wat minder snel updaten. Een ervan is dat iOS 8 toch vooral interessant is voor geeks en productiviteitsfans, die zich helemaal op alternatieve toetsenborden en functies als Continuity kunnen storten. Voor gewone gebruikers bevat iOS 8 eigenlijk maar weinig zichtbare toetsers en bellen. Een andere veelgehoorde verklaring is dat er nog veel mensen met een iPhone 4S zijn, die nog wat terughoudend zijn om op iOS 8 over te stappen. Wat daarbij meespeelt is dat je ook vrij veel vrije opslagruimte moet hebben om de update te kunnen installeren en dat niet iedereen weet (of zin heeft) dat je daarvoor iTunes moet gebruiken.

De cijfers zijn gebaseerd op metingen zelf, waarbij is gekeken naar de toestellen van de mensen die de Apple Store bezochten. Ter vergelijking: vorig jaar rond dezelfde tijd stond iOS 7 al op 74 procent van de iPhones en iPads.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2014, 16:17
Categorie iOS
Onderwerp ios 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.