BlackBerry Playbook krijgt eerder dan iPad een officiële Facebook-app

De BlackBerry PlayBook krijgt eerder een officiële app dan de iPad. Op het BlackBerry World-congress is aangekondigd dat de app in mei in de BlackBerry App World verkrijgbaar zal zijn.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

facebook appMeestal loopt de iPad voor op alle andere tabletplatformen, maar bij Facebook zal dat niet het geval zijn. De BlackBerry PlayBook van RIM zal binnenkort een officiële Facebook-applicatie krijgen, nog voordat Apple’s iPad aan de beurt is. De aankondiging werd vandaag gedaan op de BlackBerry World-conferentie in Orlando (Florida). Het zal de eerste Facebook-app voor een tablet zijn, waarmee gebruikers vrienden kunnen bekijken en toevoegen, hun newsfeed lezen en foto’s en video’s bekijken.

Ook kunnen ze chatten met Facebook-vrienden. Volgens RIM zijn er al meer dan 30 miljoen BlackBerry-gebruikers die vanaf hun smartphone Facebook raadplegen. RIM werkte nauw samen met Facebook om de app te ontwikkelen. Dat is opmerkelijk, want Facebook heeft tot nu toe geweigerd een officiële iPad-app uit te brengen. Facebook CEO Mark Zuckerberg beweerde zelfs dat een app niet nodig was, omdat een iPad geen mobiel apparaat is, maar een computer. De normale Facebook-website zou daarom voldoende zijn.

Overigens was al uitgelekt dat Facebook met een PlayBook-app bezig was, want tijdens een demonstratie van Adobe in april werd al een glimp opgevangen van de app. De Facebook-app is in het filmpje hieronder na ongeveer 2:55 minuten te zien.

De Facebook-app komt in mei beschikbaar in de BlackBerry App World.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 1:30
Categorie iDevices
Onderwerpen blackberry, facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.