iOS 4.3.3 binnen twee weken beschikbaar en pakt locatiefuncties aan

Boy Genius Report verspreidde eerder al tips over de uitrol van nieuwe iOS-firmwareversies en had het daarbij vaak bij het juiste eind. Nu hebben ze nieuwe info: iOS 4.3.3 komt binnen twee weken beschikbaar, misschien zelfs eerder. In de update zijn aanpassingen doorgevoerd voor de wijze waarop de locatiedatabase wordt gevuld met informatie van nabijgelegen […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ios 433 updateBoy Genius Report verspreidde eerder al tips over de uitrol van nieuwe iOS-firmwareversies en had het daarbij vaak bij het juiste eind. Nu hebben ze nieuwe info: iOS 4.3.3 komt binnen twee weken beschikbaar, misschien zelfs eerder. In de update zijn aanpassingen doorgevoerd voor de wijze waarop de locatiedatabase wordt gevuld met informatie van nabijgelegen GSM-antennes en Wi-Fi-hotspots.

De drie belangrijkste wijzigingen:

  • Geen backup meer van de locatiedatabase naar iTunes.
  • Gereduceerde omvang van locatiedatabase.
  • Locatiedatabase wordt compleet gewist wanneer je locatiediensten uitschakelt.

In de toekomst zal Apple in een grote firmware-update ook zorgen dat de cachebestanden op de iPhone geëncrypt zijn. Verder gaat iOS 4.3.3 ook de batterijduur aanpakken en een aantal bugs voor de iPod touch oplossen. De voorspelling van BGR is eigenlijk niets nieuws: eind maart kondigden ze aan dat iOS 4.3.1 binnen twee weken beschikbaar zou komen, half april deden ze hetzelfde voor iOS 4.3.2 en nu hebben ze een gelijkluidende boodschap voor iOS 4.3.3. Op de afbeelding hierboven is het buildnummer 8J2 te zien.

Apple had zelf al aangegeven dat er in de komende weken een update uitkomt, waarin diverse zaken rond locatietracking worden aangepakt. Dit deden ze in een Q&A-pagina waar ze diverse vragen over locatietracking op de iPhone beantwoordden.

iOS 4.3.3 is inmiddels – en sneller dan verwacht – beschikbaar: iOS 4.3.3 nu beschikbaar in iTunes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2011, 19:43
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerpen firmware, ios 4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.