Mobiel dataverkeer op Koninginnedag 300 procent hoger dan vorig jaar

Het mobiel internetverkeer via het Vodafone-netwerk is op Koninginnedag met 300 procent gestegen. Dat komt door de toename in smartphones en het feit dat mensen smartphones meer gebruiken.

koninginnedag 2011Wie nog bewijs wil hebben dat smartphones nu definitief zijn doorgebroken in Nederland, moet eens naar de cijfers van Vodafone kijken. De Nederlandse operator maakte bekend dat het mobiele internetgebruik op Koninginnedag met 300 procent is gestegen ten opzichte van vorig jaar. Via smartphones werden foto’s, video’s en berichten geüpload naar de sociale netwerken Twitter, Facebook en Hyves. Vooral Twitter was populair: op 30 april maakten 1,8 miljoen unieke bezoekers er gebruik van. Hyves (1,5 miljoen) en Facebook (1,4) volgden op korte afstand. Mobiele sites als Buienradar en Weeronline werden ook veelvuldig geraadpleegd.

Het bezoek van deze weersites lag 20 keer hoger dan op een normale vrijdagavond. Maar de toename in mobiel internetgebruik werd vooral veroorzaakt door mensen die ervaringen en activiteiten wilden delen. De grootste pieken vonden plaats op Koninginnenacht rond 21:15 uur en tussen 20:00 en 22:00 uur op Koninginnedag. Vodafone geeft als verklaring voor de toename van mobiel internet dat het aantal klanten met een smartphone is toegenomen. Ook gebruiken de klanten mobiel internet vaker, naarmate ze meer mogelijkheden ontdekken.

Via: persbericht Vodafone
Foto: Flickr, pimhorvers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 mei 2011, 13:58
Categorie Achtergrond
Onderwerpen dataverkeer, koninklijke familie, smartphone, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.