Bandersnatch op Apple TV

Zo kijk je Black Mirror: Bandersnatch op je Apple TV

Black Mirror: Bandersnatch is een bijzondere film op Netflix, waarbij je zelf het lot van de hoofdpersoon bepaalt. Deze interactieve film werkt echter niet op de Apple TV. Maar met de tips uit dit artikel kun je Bandersnatch toch op het televisiescherm bekijken. Mocht je de film nog niet gezien hebben dan is dit weekend een perfect moment om er eens aan te beginnen!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 29 april 2019: Netflix heeft in april 2019 ondersteuning voor AirPlay uit de Netflix-app verwijderd. Onderstaande methode werkt daarom mogelijk niet meer. Je kan daarom het beste via de Mac kijken.

Black Mirror: Bandersnatch is spannend én interactief

De Britse tv-serie Black Mirror laat in elke aflevering zien hoe technologie ons leven beïnvloedt. En dat beeld is lang niet altijd positief. Soms is het beangstigend, soms drukt het je met de neus op de feiten. Bandersnatch is de eerste wat langere Black Mirror-film en heeft meteen een bijzondere eigenschap: hij is interactief. Je hebt daardoor als kijker invloed op het verloop van het verhaal. Het is bovendien de eerste Netflix-film voor volwassenen die interactief is. De streaming videodienst experimenteerde eerst met een aantal kinderprogramma’s om de interactieve functies te testen. Daarna vroegen ze Black Mirror-bedenker Charlie Brooker om een Black Mirror-aflevering te maken waarin je als kijker bepaalt hoe het verhaal zich ontwikkelt. Het probleem is alleen: het werkt niet op je Apple TV en ook niet als je via een Chromecast probeert te kijken. Maar dat probleem is te omzeilen.

Black Mirror: Bandersnatch kijken

Je komt in Bandersnatch in een zenuwslopend verhaal terecht. De talentvolle game-ontwikkelaar Stefan Butler (Fionn Whitehead) gaat in de jaren tachtig zijn nieuwe game Bandersnatch presenteren aan een gamestudio. Daarbij doen zich duistere wendingen voor, waarbij jij de keuzes moet maken. Dat het daarbij niet altijd goed afloopt, zijn we wel gewend bij Black Mirror.

Bandersnatch bekijken op Apple TV

Wil je Bandersnatch kijken op de Apple TV, dan kan dat niet. Het heeft ermee te maken dat Netflix de tvOS-app nog niet heeft bijgewerkt voor interactieve functies. Probeer je toch via de Apple TV te kijken, dan krijg je een melding dat het niet werkt en dat je geen invloed hebt op de keuzes uit de film, terwijl dat Bandersnatch nou juist zo bijzonder maakt.

Zo kijk je toch Bandersnatch op je Apple TV

De oplossing is simpel: gebruik AirPlay om de film op je televisiescherm te kijken. Daarvoor heb je een iPhone, iPad of Mac nodig waarop de interactieve functies wel werken. Op de Mac kijk je via de Safari-browser, terwijl je op de iPhone en iPad gebruik maakt van de Netflix-app voor iOS. Hieronder lees je hoe de synchrone weergave van AirPlay werkt op verschillende apparaten:

Op de Mac kun je via  > Systeemvoorkeuren > Beeldscherm > AirPlay-beeldscherm zorgen dat de film op je tv-scherm te zien is. In iOS kun je via het Bedieningspaneel de optie ‘Synchrone weergave’ inschakelen. Dit blijkt niet altijd te werken, dus je beste optie is om vanaf de desktop te proberen. Op de iPhone of iPad heeft het geen zin om Netflix in een browservenster te openen, want dat werkt niet. Netflix vraagt je in dat geval om de app te installeren.

Ook voor kijken via de Chromecast zul je even rekening ermee moeten houden dat het niet altijd werkt. Rechtstreeks casten vanuit de Netflix-app of vanuit een open browsertabblad werkt misschien niet, maar je kunt altijd proberen om synchrone weergave van je computerscreen naar je Chromecast te gebruiken via de Google Home-app.

Leuk is dat je Bandersnatch ook als game op het web kunt spelen. Dat geldt ook voor Nohzdyve, de andere game die in de film voorkomt.

Meer handige Netflix-tips vind je hier:

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 29 april: Update in artikel door verwijderen AirPlay in Netflix-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 april 2019 om 12:08
Onderwerp
Categorie
Diensten
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.