Netflix op tv

Netflix verwijdert AirPlay-support vanwege ‘technische beperkingen’

Netflix heeft de ondersteuning voor AirPlay laten vallen en noemt daarvoor 'technische beperkingen'. Je kunt daardoor niet langer films en series vanaf je iOS-apparaten naar een Apple TV of ander apparaat streamen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Geen Netflix AirPlay meer

De exacte redenen laat Netflix niet weten. Wel staat er op de supportpagina’s sinds kort te lezen: ‘AirPlay wordt niet langer ondersteund voor gebruik met Netflix door technische beperkingen’, namelijk op de pagina over het gebruik van je mobiele apparaat om Netflix op je tv te bekijken. Afspelen via een ingebouwde Chromecast in de tv of het afspelen via een fysieke kabel worden nog wel ondersteund.

Update: Netflix heeft aangegeven dat de wijziging is doorgevoerd omdat met de komst van AirPlay 2 niet de best mogelijke ervaring kan worden gegarandeerd. Hier is het officiële statement:

We want to make sure our members have a great Netflix experience on any device they use. With AirPlay support rolling out to third-party devices, there isn’t a way for us to distinguish between devices (what is an Apple TV vs. what isn’t) or certify these experiences. Therefore, we have decided to discontinue Netflix AirPlay support to ensure our standard of quality for viewing is being met. Members can continue to access Netflix on the built-in app across Apple TV and other devices.


Probeer je toch video te streamen naar je Apple TV of een geschikt apparaat voor AirPlay, dan krijg je een foutmelding te zien. Je kunt dit bijvoorbeeld proberen via het Bedieningspaneel.

Netflix bood al sinds 2013 ondersteuning voor AirPlay en tot afgelopen week werkte het gewoon. Overigens is er wel een aparte Netflix-app voor tvOS, dus echt noodzakelijk was de functie niet. Het was echter wel handig als je iets op je iOS-apparaat zat te kijken en een fragment even snel aan huisgenoten wilde laten zien.

Netflix geen AirPlay meer

Eén van de mogelijke verklaringen is dat Netflix rekening met houden met afspeelrechten in verband met de ondersteuning voor AirPlay 2 in tv-toestellen van Samsung, Sony en andere fabrikanten. Daardoor hebben mensen geen Apple TV meer nodig om video’s te streamen vanuit apps naar hun tv.

Er zijn de afgelopen tijd meer ontwikkelingen bij Netflix. Het bedrijf haalde vorig jaar de in-app aankopen uit de app, zodat mensen alleen nog buiten de App Store om abonnee kunnen worden. Daardoor loopt Apple een inkomstenstroom van 15% tot 30% mis. Ook gaf Netflix CEO Reed Hastings aan dat zijn bedrijf niet meedoet aan de tv-dienst van Apple, waarvan we inmiddels weten dat het TV+ en Channels gaat heten.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 07 april: Reactie Netflix toegevoegd

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 april 2019, 2:18
Bron Bron MacRumors
Categorie Apps
Onderwerp netflix

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.