Familierelaties en Siri

Vreemdgaan? Bespioneer je overspelige partner met deze apps

Twijfel je aan je relatie en ben je bang dat je partner vreemd gaat? Dan zijn er apps waarmee je je partner kunt volgen. We bespreken deze apps en functies vooral om je bewust te maken wat er mogelijk is, zodat je kunt voorkomen dat een ander je begluurt. Ook geven we tips voor apps waarmee je kunt achterhalen of jouw partner jou bespioneert.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Heb je het idee dat er iemand anders in het spel is, dan kun je je partner er uiteraard naar vragen. Maar niet iedereen biecht meteen op dat er sprake is van overspel. Appmakers spelen erop in met apps waarmee je kunt nagaan waar je partner is geweest. Apple werkt daar zelfs aan mee, met een app waarmee je precies de locatie van je partner kunt volgen. Misschien valt het uiteindelijk allemaal wel mee en blijkt je partner gewoon met vrienden in een café te zitten.

Omdat mensen via internet en apps veel gemakkelijker in contact kunnen komen (en blijven) met anderen, is vreemdgaan gemakkelijker geworden. Er zijn zelfs diensten zoals Secondlove die hier actief op inspelen en er zijn dating-apps waarmee je anderen kunt ontmoeten. Je hoeft daarbij niet aan te geven of je al een relatie hebt. Mocht je vermoedens hebben dat jouw partner vreemdgaat, dan kun je gemakkelijk de locatie achterhalen, zonder dat je daarvoor dure apps of GPS-trackers nodig hebt of in de WhatsApp-geschiedenis van je partner hoeft te gaan zitten neuzen.

Apple’s Zoek mijn vrienden
Bij Zoek mijn vrienden denk je misschien aan afspreken met vrienden voor een biertje, maar je kunt deze app voor iOS ook gebruiken om te kijken waar je partner uithangt. Het is handig om te zien of je partner bijna thuis is, zodat jij alvast aan de maaltijd kunt beginnen of de kaarsjes kunt aansteken voor een gezellige avond. Maar je kunt er ook mee zien op welke plekken je partner vaak komt. Je moet je partner nog wel even overhalen om de app te installeren en de locatie met jou te gaan delen.

Veelbezochte locaties

Veelbezochte locaties
Een andere optie is om op de iPhone zelf te kijken. Via Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > Systeem > Belangrijke locaties kun je zien op welke plekken je partner het meeste komt. Je moet dan natuurlijk wel toegang hebben tot de telefoon. Bij elke plaatsnaam zie je hoeveel locaties vaker worden bezocht en op een kaartje kun je meer details zien. Dit vooral van pas als de persoon opeens veel vaker in een andere stad blijkt uit te hangen. Tik je op een plek, dan kun je zien op welke datum en op welk tijdstip het bezoek plaatsvond. Ook zie je of de persoon er lopend of met de auto naartoe is gegaan.

Belangrijke locaties

Lees ook ons aparte artikel over belangrijke locaties bekijken op je iPhone.

Nosy Trap

Nosy Trap is een app als je vermoedt dat je partner jou zit te bespioneren, om je te betrappen op vreemdgaan. Nosy Trap neemt stiekem een foto van de persoon die op dat moment in jouw iPhone zit te snuffelen. Zo kun je iemand op ‘heterdaad’ betrappen als je je iPhone even hebt laten slingeren en je partner daar misbruik van maakt.

Yona-app voor Android

Gebruikt jouw partner Android? Dan zijn ook daarvoor speciale apps verkrijgbaar, waarmee je je partner in de gaten kunt houden. Soms hebben die een heel andere insteek dan je in eerste instantie zou denken. De app Yona is gericht op jongeren, die te veel met hun smartphone bezig zijn. Je kunt websites instellen die je liever niet meer wilt bezoeken als je aan het werk bent, zoals Facebook. Je ‘buddy’ (of je partner) krijgt een melding als jij toch deze sites bezoekt. Zo kun je zien of iemand constant porno kijkt, de hele nacht aan het bingewatchen is of online poker speelt. Het idee van de app is dat mensen verstandiger met hun tijd omgaan en zich daarbij laten controleren door een ‘buddy’. Maar je kunt de app ook gebruiken om te kijken wat je partner aan het doen is.

Bekijk de Yona-app hier

Op iOS zijn er wat minder mogelijkheden om je partner te begluren, omdat Apple veel waarde hecht aan privacy van de gebruikers. We raden daarom ook aan om een goed gesprek te voeren als je vermoedt dat je partner vreemdgaat, of als je denkt dat hij of zij jou obsessief in de gaten houdt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2019, 11:30
Categorie Achtergrond
Onderwerp relatie
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.