Bewijs voor nieuwe iPhone en thuisactivatie

Winkelmedewerkers van Apple beweren dat de voorraad 8GB iPhones langzaam op begint te raken; een teken dat het model uit het assortiment verdwijnt? Ook zijn er aanwijzingen voor een activatiemethode die je thuis kunt uitvoeren.

iphone 32gbVolgens AppleInsider zijn er meerdere winkelmedewerkers van Apple, die bewijzen hebben voor een nieuwe werkwijze voor de activatie, waarbij je alle handelingen thuis kunt uitvoeren. Ook zijn er geruchten over een nieuwe iPhone – en dan hebben we het niet over de eeuwige belofte, de iPhone nano. Denk eerder aan een kleine aanpassing in prijs en capaciteit, bijvoorbeeld een 32GB iPhone.

Bij de eerste generatie iPhone konden kopers hun iPhone thuis activeren via iTunes. Pas als ze thuis achter hun pc of Mac zaten hoefden ze te kiezen welk abonnement ze zouden afsluiten. Die werkwijze wordt bij de iPhone 3G niet meer gehanteerd, vooral vanwege de veel lagere prijs (en dus hogere subsidie) waarbij AT&T zeker wil weten dat kopers ook daadwerkelijk een abonnement afsluiten. Activatie in de winkel kwam ervoor in de plaats. Dat kost niet alleen tijd maar is ook lastig voor buitenlandse kopers die de iPhone willen meenemen om in hun eigen land te gebruiken.

Retailmedewerkers van de Apple Store hebben laten weten dat er een nieuwe optie in het EasyPay-systeem is verschenen: de activatie thuis. Wanneer de thuisactivatie wordt doorgevoerd zal er mogelijk ook een nieuw toestel beschikbaar komen. Vorig jaar liet Apple het 4GB-model van de iPhone al snel vallen (in september) en bracht in februari 2008 een nieuw 16GB-model uit. Een soortgelijke actie zou Apple opnieuw kunnen doen: ook al is de 8GB iPhone niet zo geliefd als de 16GB iPhone, toch beginnen de voorraden langzamerhand op te raken. Dat zou erop kunnen wijzen dat het 8GB-model uit het assortiment verdwijnt en dat er mogelijk een 32GB model aankomt, vergelijkbaar met de iPod touch. Maar de bewijzen zijn voorlopig nog flinterdun.

Via: AppleInsider
Tipgever: Slodo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 september 2008, 0:03
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen app store, auto, betalen, itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.