Bekende tech-hacker Mark Hoekstra overleden

De bekende geek-blogger en tech-hacker Mark Hoekstra is plotseling op 34-jarige leeftijd overleden. Mark bedacht onder andere de poor man's iPhone en liet een webserver op een iPhone draaien.

mark hoekstraMensen die al wat langer op onze site rondhangen herinneren zich misschien een zwarte iPhone met retro-logo uit een tijd dat over iPhone-modden nog helemaal niet werd nagedacht. Of anders herken je misschien de hieronder getoonde ‘poor man’s iPhone’ (de iNoPhone) of de man die een iPhone als webserver gebruikte zodat zijn website tijdens onderhoud gewoon in de lucht kon blijven. Het waren allemaal projecten van de afgelopen vrijdag overleden Mark Hoekstra (34), één van de meest creatieve tech-hackers wereldwijd.

inophoneMark werd met zijn ideeën zo bekend dat zelfs TUAW, MAKE en Hack a Day een in memoriam hebben gepubliceerd. In Nederland schreef Bright een in memoriam. Op Mark’s persoonlijke blog Geektechnique is te lezen over alle projecten die hij in de loop van de tijd heeft gedaan.

Voor condoleances en andere blijken van medeleven kun je het beste terecht bij het In Memoriam van Bright, waar Mark sinds 2005 vaste medewerker was en voor de rubriek Nerd Alert verantwoordelijk was.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 september 2008, 11:09
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.