Rollercoaster Tycoon Classic logo.

Nostalgie ten top: RollerCoaster Tycoon Classic nu beschikbaar op de Mac

Fan van de RollerCoaster Tycoon-games? Je kunt de eerste twee originele games nu spelen op je Mac, inclusief uitbreidingen en de nostalgische graphics en muziek!

Rollercoaster Tycoon Classic logo.
Het is tijd voor een stukje nostalgie, want RollerCoaster Tycoon Classic is vanaf nu beschikbaar voor de Mac en pc. Het gaat om een aangepaste versie van de originele RollerCoaster Tycoon en RollerCoaster Tycoon 2, deze keer in dezelfde grafische stijl als de originele.

RollerCoaster Tycoon Classic op de Mac

De RollerCoaster Tycoon-games waren in de jaren negentig en begin 2000 razend populaire pretparksimulators. In de games bouw je je eigen pretpark met achtbanen, draaimolens, spookhuizen en allerlei andere prekparkattracties. Daarnaast moet je ook zorgen dat je bezoekers tevreden blijven met eetkraampjes, souvenirwinkeltjes en toiletten, terwijl ook de aankleding van het park de nodige aandacht vereist. Hoe meer bezoekers je trekt, hoe meer geld er binnenkomt. Met dat geld kun je je pretpark weer flink uitbreiden en nieuwe attracties kopen.

Eerder verscheen RollerCoaster Tycoon Classic op iOS, een combinatie van de eerste twee delen. Maar als echte fan speel je deze game natuurlijk liever op je computer, zoals je dat bij het origineel ook deed. Vanaf vandaag kan dat, want dezelfde RollerCoaster Tycoon Classic is er nu ook gewoon voor de Mac (en pc). De games zijn trouw aan het origineel, maar is op het gebied van interface her en der wat aangepast. De kenmerkende graphics en muziek (twee elementen die de games zo aantrekkelijk maakten) zijn echter volledig in tact gebleven.

Chris Sawyer, de maker en bedenker van de originele games, heeft ook meegewerkt aan deze Classic-compilatie. De game bevat in totaal 95 verschillende scenario’s, waardoor je in allerlei thema’s de meest te gekke pretparken kunt bouwen. Ook zijn de uitbreidingen Wacky Worlds en Time Twister van de partij. Met de Toolkit kun je ook je eigen scenario’s maken en je bouwt ook meteen je eigen achtbanen.

Rollercoaster Tycoon Classic op de Mac.

RollerCoaster Tycoon Classic is beschikbaar voor de Mac via Steam. Je betaalt voor het complete pakket €19,99 en de game heeft geen optionele in-app aankopen. De systeemeisen voor de Mac liggen vrij laag: OS X 10.10 met 4GB werkgeheugen en 512MB opslagruimte is al genoeg om van de game te kunnen genieten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.