iPhone 7 review: de antennestrepen zijn minder zichtbaar

Apple: ‘Nieuwere iPhones hebben geen FM-radio voor noodmeldingen’

Nieuwere iPhones hebben volgens Apple geen FM-radio en geschikte antenne voor het ontvangen van speciale noodmeldingen. De Amerikaanse telecomwaakhond riep Apple op om FM-radio te activeren op toestellen.

Nieuwere iPhones, zoals de iPhone 7 en iPhone 8, hebben geen FM-radio voor het ontvangen van speciale noodmeldingen. Er zit ook geen antenne in om radio te kunnen ontvangen, beweert Apple. Apple reageert daarmee op uitspraken vanuit de Amerikaanse telecom-toezichthouder FCC, die vindt dat Apple de FM-radio in de iPhones moet activeren, zodat mensen beter bereikbaar zijn in noodgevallen.

iPhone 7 review: de antennestrepen zijn minder zichtbaar

Oproep van toezichthouder

Aanleiding voor de reactie is een oproep van de toezichthouder aan Apple om de ‘veiligheid van Amerikanen voorop te stellen’ en FM-radio’s in iPhones te activeren. Op deze manier zouden speciale noodmeldingen verzonden kunnen worden als het mobiele netwerk platligt. Volgens FCC-voorzitter Ajit Pai zou Apple de enige fabrikant zijn die FM-radio’s niet heeft geactiveerd. Hij riep het bedrijf dan ook op om dat alsnog te doen.

Eerder deed de belangenvereniging NAB al een oproep om de FM-radio te activeren. De FCC beweert dat iPhones een FM-radio bevatten, die nog niet is geactiveerd. Dit is een interessante bewering, omdat de FCC nieuwe iPhones keurt voordat ze in de VS te koop zijn. Je zou dus verwachten dat ze daarmee goed op de hoogte zijn van de interne componenten van de toestellen.

iPhone 7 en iPhone 8 technisch niet geschikt
Apple liet in een reactie echter weten dat de iPhone 7 en iPhone 8 technisch niet geschikt zijn voor het ontvangen van FM-signalen. Marketingchef Phil Schiller reageerde via Twitter dat beide toestellen geen geschikte chip bevatten en dat de ingebouwde antennes hiervoor ook niet zijn ontworpen. Of dat ook geldt voor oudere toestellen is niet duidelijk. Uit onderzoek uit 2016 bleek eerder dat zo’n 44% van alle mobiele telefoons in de VS een chip die een miniatuur FM-radio’s bevat, terwijl die niet is geactiveerd. Bij het merendeel daarvan zou het om iPhones gaan. Maar blijkbaar heeft Apple besloten om in de nieuwere iPhones geen chips met geïntegreerde FM-radio meer in te bouwen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 september 2017, 9:20
Categorie iDevices
Onderwerpen iPhone 7, iPhone 8
Devices iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus

Actuele iPhone 7 deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.