AirParrot 2 verandert je Mac in een media server.

Bedien AirParrot 2 nu vanaf je iPhone met de AirParrot Remote

AirParrot 2 is een handige Mac-app als je regelmatig bestanden van je Mac naar een ander scherm wilt streamen. De app wordt er dankzij de AirParrot Remote-app nog gemakkelijker op, nu je iPhone als volwaardige afstandsbediening fungeert.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

AirParrot 2 verandert je Mac in een media server.

Of je nu muziek, films of foto’s opgeslagen hebt op je Mac: er komt een moment dat je ze aan anderen wilt laten horen of zien op een groter scherm. AirParrot 2 maakt het gemakkelijk om jouw Mac-scherm (en alle mediabestanden die daar op staan) gemakkelijk met andere apparaten te delen. De handige app heeft vanaf nu ook een kleiner hulpje in de vorm van de AirParrot Remote-app voor iOS, die je iPhone verandert in een volwaardige afstandsbediening.

Zodra je AirParrot 2 installeert op je Mac, krijgt de app een plekje in de menubalk zodat je er altijd snel toegang tot hebt. Klik op het icoontje om een menu in beeld te laten verschijnen waarin je kunt kiezen wat je wilt streamen en naar welke bron. AirParrot 2 ondersteunt allerlei verschillende bestandsformaten en apparaten om naar te streamen, inclusief speakers die AirPlay ondersteunen, Google’s Chromecasts en de Apple TV. De app herkent zelfstandig de apparaten waarmee een verbinding gemaakt kan worden.

De eerste versie van AirParrot verscheen in 2012 en werd eind 2014 in een nieuw jasje gestoken als AirParrot 2. Sindsdien heeft de app de nodige updates gekregen, zodat je nu bijvoorbeeld ook de albums van de Spotify-nummers die je afspeelt kunt zien.

AirParrot Remote voor iOS

AirParrot 2 werkt nauw samen met de nieuwe AirParrot Remote-app (link) voor je iPhone en iPad. Zoals de naam al doet vermoeden transformeert deze app je iDevice in een volwaardige afstandsbediening voor je Mac, zodat je ook op afstand alle mogelijkheden van AirParrot 2 kunt benutten. Kies bijvoorbeeld welk bestand je naar een Apple TV of Chromecast wilt besturen, zonder dat je daarvoor je Mac hoeft aan te raken.

Daarnaast kun je via de app een live preview van het gespiegelde Mac-scherm zien, en bedien je de muis en het toetsenbord van je Mac via het iPhone-touchscreen. Uiteraard kun je een film of nummer ook pauzeren, stoppen of het volume wijzigen via de Remote-app.

Stream specifieke apps met AirParrot 2

Naast het spiegelen van je volledige Mac-scherm kun je er ook voor kiezen om alleen een specifieke app naar een ander scherm te versturen met AirParrot 2. Ondertussen kun je nog wel de muis en het toetsenbord van je Mac blijven gebruiken, mocht je snel iets aan willen passen of als je een presentatie geeft. Ook kan AirParrot 2 verschillende bestanden tegelijk naar meerdere bronnen sturen.

Zo ziet AirParrot 2 eruit in de menubalk

AirParrot 2 is voor $12,99 (omgerekend €11,67) verkrijgbaar via de website van ontwikkelaar Squirrels. De AirParrot Remote-app kun je uit de App Store plukken voor €6,99. Misschien niet de goedkoopste apps, maar ongetwijfeld een stuk goedkoper dan het aanschaffen van een losse media server. Je kunt AirParrot 2 ook tijdelijk gratis uitproberen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 maart 2016, 11:29
Categorie Apps
Onderwerpen airplay, chromecast

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.