Knocki-vrouw tikt op deur

Knocki: drie keer kloppen om de lamp aan te doen

Met Knocki kun je elk oppervlak slim maken: door te kloppen op deuren, tafels en muren geef je opdrachten om de lamp aan te doen, koffie te zetten en meer.

Knocki voorbeelden

Ben je gewend om overal op te kloppen, te tikken en virtueel te drummen, dan is Knocki niets voor jou. Er kunnen namelijk rare dingen gebeuren als je zomaar op tafels, muren en deuren gaat kloppen. Met Knocki maak je van allerlei oppervlakken een afstandsbediening. Tik tweemaal op de keukentafel om je iPhone terug te vinden, tik op de muur om muziek af te spelen of tik op de salontafel om de tv aan te doen. Je bepaalt zelf wat Knocki doet. En dankzij samenwerking met Nest, Philips Hue, IFTTT, Wemo en SmartThings kun je het zo ingewikkeld maken als je zelf wilt.

Knocki: bepaal zelf je klopacties

Met Knocki kan kloppen op een muur of tafel van alles betekenen, zoals lampen aan zetten of een alarm sturen naar een familielid. Bij SxSW Accelerator wonnen de makers de afgelopen dagen al een prijs voor de beste pitch. Nu moeten ze proberen om zoveel mogelijk klanten binnen te halen voor het idee. Als je een Knock-apparaat in huis hebt hangen, bestaat het proces uit drie stappen. Kies een locatie (bijvoorbeeld keuken), kies een oppervlak (bijvoorbeeld muur) en wijs een actie toe (bijvoorbeeld sms sturen). Je bepaalt zelf wat er gebeurt als je klopt.

Knocki-apparaat

Knocki: geen smartphone nodig

De Knocki kun je op elke plek in huis neerzetten of ophangen. Met algoritmes bepaalt het apparaat waar en hoe vaak je hebt geklopt, zonder dat je schakelaars, afstandsbedieningen, smartphones of knoppen nodig hebt. Knocki werkt op gewone AA-batterijen, die een jaar lang meegaan. Het apparaat werkt via Wi-Fi, waardoor hij zelfstandig verbinding kan maken met internet. De app heb je alleen nodig om het systeem in te stellen. Je zou dit dus ook bij een oudere kunnen installeren, die niet meer zo handig is met afstandsbedieningen en smartphones, maar wel een slim huis wil hebben.

Knocki, vrouw in bed wil koffiezetten

Het apparaat kost $79 plus $25 verzendkosten naar Nederland of België.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 maart 2016, 9:16
Categorie Accessoires
Onderwerp domotica

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.