BeatTune-icon

BeatTune waarschuwt als je hartslag te hoog is

Als je de Apple Watch vooral voor de hartslagmeter gebruikt, dan is BeatTune een waardevolle uitbreiding voor de smartwatch. De app laat zien of je hartslag te hoog of te laag is.

BeatTune-icon

De Apple Watch is erg begaan met je gezondheid, wat je alleen al kunt zien aan de sensoren die onderop de smartwatch zijn geplaatst. Zelf heeft Apple al een hartslagmeter-app aan de Watch toegevoegd, maar BeatTune gaat nog net een stapje verder. De app geeft je allerlei mogelijkheden om je hartslag in de gaten te houden.

BeatTune (link) is namelijk niet zomaar een hartslagmeter-app voor de Apple Watch. Deze app doet meer: BeatTune op je iPhone en je Apple Watch kun je op een metertje zien hoe snel je hart klopt. De app vergelijkt dit met gebruikelijke waarden en waarschuwt als bijvoorbeeld je rusthartslag aan de hoge kant is. Zo weet je meteen of je jezelf te druk maakt of niet ontspannen bent.

BeatTune BeatTune

Activiteitenniveaus in BeatTune

Om dit advies te geven laat BeatTune je kiezen uit drie verschillende activiteitniveau’s: Resting, Moderate en Intense. Zoals de namen al doen vermoeden heeft dit te maken met hoe actief je bent. Activeer de Resting-stand als je achter je bureau of op de bank zit, terwijl je met een gerust hart Intense aan kunt tikken als je de sportschool ingaat.

BeatTune heeft een simpel uiterlijk en komt daarom heel goed tot zijn recht op de Apple Watch. Alle opties zijn op het horloge beschikbaar, en omdat je met een druk op het scherm kunt wisselen tussen de drie activiteitsniveau’s is dat in een paar seconden gepiept.

BeatTune is verbonden met Apple’s Gezondheid-app, waar BeatTune ook de hartslaggegevens vandaan haalt. Om de app te gebruiken moet je dus wel toegang geven tot deze gegevens, inclusief je leeftijd.

BeatTune BeatTune

Waardevolle noodmeldingen van BeatTune

Omdat je BeatTune gratis kunt gebruiken is het een interessante app, die een uitkomst kan zijn voor mensen die hun hartslag nauwlettend in de gaten moeten houden. Dit komt vooral door de meldingen die je kunt activeren. Zodra je hartslag ver boven gemiddelde uitschiet krijg je direct een notificatie binnen die je alarmeert.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 december 2015, 19:34
Categorie Apps
Onderwerpen gezondheid, hartslagmeter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.