Love Album Beatles

Deze 5 Beatles-albums kun je niet streamen met Spotify of Apple Music

The Beatles zijn nu op Spotify, Apple Music en andere streaming muziekdiensten te vinden. Behalve... deze 5 albums ontbreken nog.

De Beatles zijn sinds kerstavond eindelijk beschikbaar op streaming muziekdiensten zoals Spotify en Apple Music. Maar dat geldt niet voor alle albums. Er zijn 4 albums die je alsnog via de iTunes Store zult moeten aanschaffen.


Love Album Beatles

Sinds kerstavond zijn de Beatles op Spotify, Apple Music, Google Play Music, Tidal en nog vier andere muziekdiensten te vinden. Dat lijkt onbeduidend, maar het is een gigantische stap voor de band die eerder weigerde om mee te doen aan streaming muziekdiensten. ‘Alle’ albums van de band zijn nu streaming te beluisteren, behalve…

Bijna alle Beatles-albums

Eerst het goede nieuws: er zit heel veel moois tussen. Allerlei Beatles-albums die je waarschijnlijk niet zelf in je kast hebt staan, kun je nu via streaming muziekdiensten beluisteren. Luister bijvoorbeeld naar de greatest hits-collectie dit eerder dit jaar opnieuw werd gemixt in de Abbey Road Studios. Of naar de Past Masters-verzamelalbums, die zo belangrijk zijn dat ze zelfs hun eigen Wikipedia-pagina hebben. Je gaat nummers en uitvoeringen (her)ontdekken die je nog niet eerder had gehoord of die je al lang was vergeten. Maar toch missen er nog een paar albums… waarbij we hopen dat ze uiteindelijk toch nog worden toegevoegd.

The Beatles Anthology

Beatles Anthology Box SetDit driedelige dubbelalbum bevat allerlei alternatieve versies van bekende nummers en omvat de hele carrière van de Beatles. Luister het van begin tot eind en je hebt alle hoogtepunten uit het oeuvre van de band te pakken. Deel 1 gaat over de Beatlemania-tijd, deel 2 over de periode van Rubber Soul en Revolver, terwijl deel 1 de resterende periode tot het uiteenvallen van de band omvat.

Verkrijgbaar via iTunes: Anthology Box Set (€49,99)

Love

Beatles Love albumDit album kent bijna iedereen. Zeker als je in Las Vegas bent geweest en daar de bijbehorende Cirque du Soleil-show hebt gezien staat de albumhoes in je geheugen geprent. Dit album bevat remixes en samenvoegingen van bekende nummers. Geproduceerd door George Martin en zijn zoon Giles, op een manier die ook jongeren aanspreekt. In 26 tracks maak je kennis met bekende nummers van de Beatles uit de hele periode dat de band bestaat. Goede kennismaking voor nieuwe luisteraars, feest van herkenning voor bestaande Beatles-fans.

Verkrijgbaar via iTunes: Love (€7,99)

Let It Be… Naked

Let It Be Naked-album van The BeatlesMisschien wat minder bekend, dit album uit 2003. Naked is een minimalistische versie van het laatste studio-album Let It Be (1970), dat veel bekender is. Op Naked staan vrijwel dezelfde nummers, maar zonder achtergrondkoortjes, orkeststrijkjes en andere bombarie die was toegevoegd door Phil Specter. Naked bevat de originele opnames en is alleen daarom al de moeite waard om te beluisteren. De nummers staan in een andere volgorde en zijn soms in een andere uitvoering. Voorlopig alleen te koop voor de echte liefhebbers, niet gratis te streamen.

Verkrijgbaar via iTunes: Let It Be… Naked (€7,99)

Live at the BBC

Live at the BBC Beatles-albumDit tweedelige live-album bevat vooral het vroege materiaal van de Beatles, waaronder veel covers van andere bands. Vooral interessant omdat je een indruk krijgt door welke muziek de Beatles zich hebben laten inspireren en hoe ze op zoek gingen naar een eigen geluid.

Verkrijgbaar via iTunes: Live at the BBC (€12,99)

The Beatles in Mono

The Beatles in Mono albumDe Beatles-catalogus werd in 2009 opnieuw uitgebracht. Daarbij verscheen ook een boxset met albums in mono-kwaliteit. Wil je mono-opnames beluisteren, dan vind je ze op een aantal afzonderlijke albums, maar de complete collectie op één album ul je niet vinden in het aanbod. We hebben deze box ook niet op iTunes kunnen vinden.

Verkrijgbaar op elpee bij Bol.com (€54,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 december 2015, 12:43
Categorieën Achtergrond, Diensten
Onderwerpen apple music, muziek
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.