Aware-iOS

Met Aware check je hoe het gaat met je familieleden

Aware is een nieuwe Nederlandse app die er met een dagelijkse 'Alles Goed-melding' voor zorgt dat alleenstaanden zich veiliger voelen. Hierdoor is het heel gemakkelijk voor families en vriendengroepen om van elkaar te weten als het goed of minder goed met ze gaat.

Aware-iOS

Nu vrijwel iedereen een smartphone heeft, is het makkelijker dan ooit om in contact met elkaar te blijven. Dat wil alleen nog niet zeggen dat dit ook echt gebeurt. Je hebt het druk, of je vergeet simpelweg om even te bellen. Met Aware kun je iedere dag met een druk op de knop laten weten hoe het met je gaat.

De Groningse startup Aware richt zich met deze iOS-app op 2,5 miljoen alleenstaande Nederlanders. Deze grote groep (vooral ouderen) woont voor langere tijd alleen, dus is het fijn als ze even laten weten dat het goed (of minder goed) met ze gaat. Daarnaast kan Aware ook uitkomst bieden voor mensen die op reis zijn of voor partners die (even) niet bij elkaar kunnen zijn.

Aware-app Aware-app

Een snelle melding is genoeg
Met de Aware-app hoef je geen dagelijkse telefoongesprekken te voeren om te ontdekken of het goed of minder goed met je familieleden of vrienden gaat. Zodra je ingelogd bent en mensen toevoegt waarvan je wilt weten hoe het met ze gaat, krijg je dagelijks een ‘Alles Goed-melding’, waarmee je met een lachend of een sip gezichtje laat weten hoe het gaat. Zowel de verzender als de ontvanger van deze melding moet zich registreren en de Aware-app gebruiken.

Zo ontvangen Aware-gebruikers bijvoorbeeld om 11:30 een melding dat het tijd is om een ‘Alles Goed’ te versturen. Tikken ze op de groene smiley, dan krijgen alle verbonden contactpersonen (kinderen en familieleden) een berichtje dat alles goed gaat. Dit zorgt voor een veiliger gevoel, en kan kinderen geruststellen omdat ze nu dagelijks kunnen checken of het goed gaat, zonder dat dit veel tijd kost.

Ook als het niet goed gaat
Ook als het een keer wat minder goed gaat, wil Aware je een handje helpen. Als je bijvoorbeeld een dag niet reageert op de Alles Goed-melding, dan wordt er automatisch een hulpverzoek verstuurd naar bekenden. Degenen die dit verzoek ontvangen, kunnen meteen bellen of laten weten dat ze langs komen.

Aware-Dashboard

Ben je zelf ziek of gaat het niet goed, dan kun je door op het sippe gezichtje te tikken laten weten dat je vandaag een mindere dag hebt. Je contactpersonen kunnen vervolgens contact met je opnemen of aangeven dat ze even op visite komen.

Android-versie onderweg
Aware is vanaf vandaag gratis te downloaden voor iOS, een Android-versie verschijnt later. Ook voor jou als iPhone-gebruiker kan deze Android-versie belangrijk zijn. Om Aware goed te gebruiken, is een groter netwerk met contactpersonen immers geen overbodige luxe.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 september 2015, 10:58
Categorie Apps
Onderwerpen gezondheid, noodmeldingen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.