Ditto-Keyboard-icon

Ditto Keyboard: handig toetsenbord vol standaardberichten

Met het Ditto Keyboard heb je jouw meestgebruikte tekstberichtjes altijd bij de hand. Laat snel weten dat je iets later bent, of dat je niet beschikbaar bent omdat je in de auto zit.

Ditto-Keyboard-icon
We versturen dagelijks tientallen tekstberichten, maar een groot deel daarvan is eigenlijk precies hetzelfde. Als we op de fiets zitten laten we snel weten dat we even niet beschikbaar zijn, tijdens het eten sturen we vluchtig dat we aan het eten zijn enzovoorts. Zou het niet handig zijn dat je al die standaardberichten in een toetsenbord op kon slaan?

Ditto Keyboard: standaardteksten onder de knop

Het Ditto Keyboard is anders dan de meeste andere alternatieve toetsenborden, omdat je Ditto vooral moet zien als uitbreiding van het standaard iOS-toetsenbord. Normaal gesproken tik je al je tekstberichten dus gewoon in op een ander toetsenbord, pas als je een standaardbericht wilt versturen open je het Ditto Keyboard om razendsnel het juiste bericht te versturen.

Ditto Ditto

Volledige toegang
In de bijbehorende Ditto-app stel je deze standaardberichten in, en kun je ze in een categorie plaatsen. Maak bijvoorbeeld een groep met al je standaardberichten als je in de auto zit (ik ben onderweg, ik ben niet beschikbaar, ik rij net weg, enzovoorts), of een collectie van al je zakelijke berichten die je voor je werkcontacten gebruikt.

Om het Ditto Keyboard te gebruiken moet je het toetsenbord wel volledige toegang geven in de instellingen. Een heikel punt voor veel gebruikers die voorzichtig omspringen met hun gegevens. Het Ditto Keyboard benadrukt dan ook dat alles wat je op het toetsenbord intikt lokaal opgeslagen wordt op je iPhone en je privacy dus niet geschonden wordt.

Gebruik het in iedere app
Het Ditto Keyboard lijkt natuurlijk op de standaardberichten die je bijvoorbeeld op je Apple Watch kunt selecteren. Het voordeel van een volledig toetsenbord met deze tekstberichten is natuurlijk dat je ze in iedere chat-app kunt gebruiken. Ook kun je snel een spatie plaatsen terwijl je Ditto gebruikt, zodat je meerdere standaardberichten achter elkaar kunt plakken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 september 2015, 12:58
Categorie Apps
Onderwerp toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.