Evernote-app aangepast voor iOS 9 en 3D Touch

Evernote is aangepast voor iOS 9 en 3D Touch op de iPhone 6s. Ook zonder de nieuwste iPhone kun je profiteren van de Spotlight-zoekfunctie en bekijken van gekoppelde webpagina's.

De app van Evernote is bijgewerkt met functies voor iOS 9 en de 3D Touch-functie op de iPhone 6s. Je hoeft dus niet het nieuwste toestel te hebben, om ervan te profiteren. Notities in Evernote vind je nu veel sneller terug als je iOS 9 hebt geïnstalleerd, want de Spotlight-zoekfunctie spit nu je persoonlijke notities door. Ook kun je gekoppelde websites openen, zonder Evernote te verlaten.


Evernote 3D Touch functies op homescreen

Evernote is ook meteen aangepast voor de 3D Touch-functie op de iPhone 6s en iPhone 6s Plus. Je kunt vanaf het homescreen snelle acties uitvoeren, zoals het maken van een nieuwe notitie, het maken van een foto en het instellen van een herinnering. Binnenin de app zijn er ook wat 3D Touch-acties toegevoegd, namelijk peek en pop voor gekoppelde websites. Druk licht op een weblinkje om een preview te zien en wat harder om de website schermvullend te bekijken. Op dezelfde manier kun je gluren in notities en chatberichten van je werk, als je op het startscherm van Evernote zit.

Evernote zou de afgelopen dagen problemen hebben gehad met touchscreen-functies, maar die konden we niet reproduceren. Ook niet in Telegram, een app die al wel voor iOS 9 is aangepast, maar nog geen 3D Touch-functies bevat.

Bekijk ook

Beste apps voor 3D Touch: zo haal je meer uit 3D Touch op je iPhone

Wat zijn de beste apps voor 3D Touch, beschikbaar vanaf de iPhone 6s? Wij maakten een selectie van de beste apps van externe ontwikkelaars, die al voor de snelle acties van 3D Touch zijn aangepast.

Evernote heeft sinds een paar dagen concurrentie van een gloednieuwe iOS-app voor notities: Google Keep. Deze app bestond al langer op andere platformen. Het handig is dat je snel een notitie met tekst, spraak of een foto kunt maken, net als bij Evernote. Bij Google Keep maak je er een plakbord met post-its van. De app is vooral handig voor boodschappenlijstjes – precies waar veel mensen Evernote ook voor gebruiken.

Bekijk ook

Beste notitie-apps voor iPhone en iPad

De beste iPhone- en iPad-apps voor notities, aantekeningen maken en annoteren. Notability, Evernote, PDF Expert 5 en meer: welke moet je hebben?

Informatie

Laatst bijgewerkt
28 september 2015 om 11:46
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.