Bril met schermpje

Apple werkt aan slimme bril met AR en iPhone-koppeling

Apple werkt aan een slimme bril met augmented reality. Het werkt samen met de iPhone en zou op z'n vroegst in 2018 op de markt kunnen komen.

Apple is achter de schermen druk bezig met een bril, waarin augmented reality-technologie is verwerkt. Dat beweert Bloomberg op basis van interne bronnen. Het bevestigt nog eens dat Apple wel degelijk plannen heeft om de markt voor augmented reality te betreden. Niet alleen met software-functie in iOS, maar met een concreet product. Het zou gaan om een digitale bril waarmee je overlays met nuttige informatie ziet in je gezichtsveld.

Bril met schermpje

Slimme bril met iPhone-koppeling

De bril maakt draadloos verbinding met een iPhone of ander systeem, vergelijkbaar met de Apple Watch. Het project zou zich in een experimentele fase bevinden, waarbij Apple momenteel de mogelijkheden onderzoekt. Ze hebben daarvoor een kleine hoeveelheid brillen bij minimaal één toeleverancier besteld. Een defintieve beslissing is nog niet genomen.

Patent VR-bril voor iPhone

Apple kan er nog verschillende kanten mee op. Het kan gaan om een bril die als heads-up display (HUD) gedragen kan worden in allerlei beroepen, bijvoorbeeld monteurs of chirurgen. Het kan ook een systeem zijn dat meer op entertainment is gericht. Als Apple ermee doorgaat, dan zouden we op z’n vroegst in 2018 de eerste resultaten kunnen zien. Dit sluit aan bij voorspellingen van KGI-analist Ming-Chi Kuo, die denkt dat Apple in één tot twee jaar een eigen augmented reality-product op de markt gaat brengen. Kuo denkt dat Apple gaat testen met een iPhone-gebaseerd AR-systeem en pas daarna een losstaand product zoals een bril wil uitbrengen.

VR-bril voor iPhone patent

Apple werkt achter de schermen aan allerlei augmented reality-oplosssingen en Tim Cook heeft meermaals zijn enthousiasme voor de technologie uitgesproken. Maar welke concrete vormen dat gaat aannemen is nog steeds niet duidelijk. Wel bezit Apple een groot aantal patenten op het gebied van AR en VR, waarmee ze meteen aan de slag kunnen gaan. Het meest recente voorbeeld is een AR-systeem waarmee je kaarten op de iPhone kunt aanvullen met allerlei informatie, vergelijkbaar met wat Layar een paar jaar geleden deed. Ook heeft Apple inmiddels een flink team opgebouwd, dankzij overnames en de indiensttreding van experts. Veel van die overnames zijn gericht op machine learning, computerzicht, AR en kunstmatige intelligentie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2016, 9:09
Categorie Geruchten
Onderwerpen augmented reality, bril

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.