metaio

Apple koopt augmented reality-bedrijf Metaio

Apple heeft Metaio overgenomen, een bedrijf dat gespecialiseerd is in augmented reality. Klanten van Metaio zijn boos.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft alweer een bedrijf overgenomen. Deze keer valt de eer te beurt aan Metaio, een bedrijf dat uit Volkswagen is ontstaan en al sinds 2003 bestaat. Metaio is gespecialiseerd in augmented reality, een technologie waarin Apple extra geïnteresseerd lijkt te zijn. Apple zou plannen hebben om augmented reality toe te voegen aan de Kaarten-app.

metaio

Wat heeft Apple aan Metaio?

Apple zou Metaio kunnen gebruiken om plannen op het gebied van augmented reality en/of virtual reality verder uit te bouwen. Gisteren kon je op iCulture lezen dat Apple bezig is met een augmented reality-functie voor Apple Kaarten, zodat je je telefoon bijvoorbeeld op een restaurant kunt richten en vervolgens een menukaart of speciale actie te zien krijgt. Maar Apple heeft ook patenten voor virtual reality-headsets voor iPhones, waar ze mogelijk meer mee willen doen.

metaio-augmented-reality-kamer

Duizend boze klanten

Metaio is al een tijdje gestopt met het aannemen van nieuwe klanten. Uit juridische documenten blijkt nu, dat Apple het bedrijf heeft gekocht en dat alle aandelen van Metaio op 21 en 22 mei zijn overgedragen aan Apple. Het Twitter-account van Metaio was een paar dagen geleden al offline gehaald, terwijl een gebruikersconferentie in San Francisco werd geannuleerd. Ondersteuning van klanten via e-mail zal stoppen op 30 juni. Dat leverde bij bestaande klanten nogal boze reacties op, omdat ze niet persoonlijk waren geïnformeerd. Metaio had 1000 klanten en 150.000 gebruikers in 30 landen en was uitgegroeid tot een gevestigd bedrijf.

Navraag leverde alleen een bevestiging op met de standaardtekst:

Apple buys smaller technology companies from time to time, and we generally do not discuss our purpose or plans.

Met de tools van Metaio zijn mooie dingen gemaakt, zoals een augmented reality-app waarmee Ferrari-kopers hun nieuwe auto van alle kanten kunnen bekijken. Ook is er een app waarin reizigers in Berlijn kunnen zien hoe de Muur de stad in tweeën sneed. Door je smartphone of tablet op een bepaalde locatie te richten, krijg je historische info te zien.

Lees ook: Waar blijft Virtual Reality voor de iPhone?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2015, 9:13
Categorie Apple
Onderwerpen augmented reality, overname

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.