‘Apple wil augmented reality toepassen in Apple Kaarten’

Blijkt uit vacatures
Apple is van plan om augmented reality toe te passen in Apple Kaarten. Er verschijnen steeds meer vacatures die hierop wijzen.

Dat Apple interesse heeft in augmented reality, is allang geen geheim meer. Met ARKit is het voor ontwikkelaars makkelijker dan ooit om AR-apps te maken. Onlangs nam Apple nog Akonia over, een maker van augmented reality-lenzen. Maar als Apple inderdaad zelf een AR-bril gaat maken, welke apps kunnen we dan verwachten? Uit vacatures blijkt dat Apple Maps mogelijk een kanshebber is.

‘Apple Maps krijgt augmented reality’

Het bedrijf Thinknum analyseert de vacatures van onder andere Apple en ontdekte dat de term AR steeds vaker genoemd wordt in combinatie met Apple Maps. Zo verscheen er halverwege augustus een vacature AR Application Engineer, later gevolgd door nog meer vacatures met de term AR Application erin. In juli verscheen er ook een vacature genaamd Product Architect Apple Maps. Op zich niet zo gek, maar in de omschrijving staat augmented reality duidelijk vermeld.

Apple vacatures met AR Application.

“Van stedelijke mobiliteit tot indoor navigatie, van LIDAR (sensoren op auto’s) tot augmented reality” staat in de vacature over innovaties in digitale kaarten vermeld. Dat Apple met LIDAR werkt is algemeen bekend, aangezien ze hun auto’s die rondrijden in Amerika hiermee uitgerust zijn. Apple heeft tot op heden nog geen uitgebreide AR-functies in Apple Maps. Wel zit er een soort virtual reality-modus in Apple Kaarten, waarmee je in Flyover je toestel kan draaien om om je heen te kijken.

Een tweede vacature die wijst op AR-functies voor Apple Maps is een vacature genaamd iOS / macOS Engineer. De titel zelf verklapt niet zoveel, maar bij het lijstje van vereisten staat dat de werknemer in wording bekend moet zijn met Apple Kaarten en API’s voor augmented reality. De puzzelstukjes lijken dus op hun plek te vallen. Wanneer we iets gaan zien van augmented reality in Apple Kaarten, blijft voorlopig nog een mysterie. Apple is nu vooral druk met het opnieuw opbouwen van Apple Kaarten, waarbij de focus vooral ligt op eigen kaartbeelden.

Bekijk ook

Alles moet anders: Apple Kaarten gaat op de schop

Alle het oude kaartmateriaal van Apple Maps kan de prullenbak in, want Apple is bezig om de kaartendienst compleet opnieuw te bouwen met eigen data. Dat vertelde topman Eddy Cue in een interview.

Apple heeft wel al in meerdere patenten vastgelegd hoe ze automobilisten de weg willen wijzen met augmented reality en hoe AR autorijden veiliger maakt. Of Apple deze functies daadwerkelijk voor ogen heeft, blijft afwachten. Duidelijk is wel dat er de komende tijd iets staat te gebeuren.

Bekijk ook

Apple wil AR gebruiken om autorijden veiliger te maken

Apple experimenteert met een augmented reality-systeem in de auto. Met allerlei extra informatie, zoals 3D-beelden, willen ze op deze manier autorijden veiliger maken. Dit komt vooral van pas bij zelfrijdende auto's, waar al allerlei sensoren gebruikt worden.

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.