Tado V3+.

Nieuwe Tado V3+ met HomeKit regelt je thuisklimaat

Automatisering voor €2,99 per maand

De Tado V3 is een nieuwe slimme thermostaat die ook je thuisklimaat regelt. Voor de nieuwe Auto-Assist die dit voor je automatiseert betaal je wel €2,99 per maand.

Tijdens de IFA 2018 in Berlijn, dat nog tot woensdag geopend is, heeft Tado een nieuwe versie van haar slimme thermostaat aangekondigd. De Tado V3+ is net als de vorige versies een slimme thermostaat, maar hij regelt nu ook je thuisklimaat. Als je alles wil automatiseren dan ben je met het nieuwe Auto-Assist €2,99 per maand kwijt.

Tado V3+ regelt je thuisklimaat

Qua uiterlijk ziet de Tado V3+ er hetzelfde uit als de vorige versie, maar hij heeft wel een aantal nieuwe functies. De Klimaatcomfort-skill maakt je leefomgeving beter en moet een positieve invloed hebben op je gezondheid. Je krijgt van de thermostaat advies om bijvoorbeeld het raam open te zetten. De thermostaat waarschuwt ook als een kamer kans heeft op schimmel, zodat je er op tijd iets aan kan doen. Bovendien is er een Open Raam Detectie die automatisch de verwarming uit zet zolang jij je raam open hebt staan.

Taco-Klimaatcomfort.

Voor het advies om het raam open te zetten kijkt de thermostaat niet alleen naar de luchtkwaliteit binnenshuis, maar ook buitenshuis. Als de luchtkwaliteit buiten dermate slecht is, dan kan hij bijvoorbeeld adviseren om juist je ramen dicht te houden. De Klimaatcomfort-skill maakt deel uit van de nieuwe app, waar ook alle andere vaardigheden in te vinden zijn. Je kan daar zelf bepalen welke functies je aan of uit wil hebben, maar er is ook een functie genaamd Auto-Assist.

Met Auto-Assist worden alle acties geautomatiseerd. Denk dan bijvoorbeeld aan het uitschakelen an de verwarming als het een hele warme dag wordt. De Auto-Assist functie moet altijd de meest efficiënte instelling kiezen, maar dit komt wel met een prijs. Auto-Assist kost namelijk €2,99 per maand of €24,99 per jaar. De nieuwe Tado V3+ zelf kost €199,99. Er is ook een goedkoper pakket van €129,99 met daarin een slimme radiatorknop en afstandsbediening. Ook dit is versie V3 en heeft soortgelijke voordelen. Beide producten werken samen met Apple’s HomeKit, Amazon Alexa en Google Assistent.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2018, 10:42
Categorie Accessoires
Onderwerpen ifa 2018, tado
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.