Augmented reality

Apple wil AR gebruiken om autorijden veiliger te maken

Apple experimenteert met een augmented reality-systeem in de auto. Met allerlei extra informatie, zoals 3D-beelden, willen ze op deze manier autorijden veiliger maken. Dit komt vooral van pas bij zelfrijdende auto's, waar al allerlei sensoren gebruikt worden.

Het is geen geheim dat Apple experimenteert met auto’s. Het is ook geen geheim dat Apple druk bezig is met augmented reality. Apple wil daarom de twee combineren, om zo het autorijden veiliger te maken. In een patent omschrijft Apple het gebruik van AR om bijvoorbeeld wegen aan te duiden op het voorruit van je auto. Gaat Apple dit gebruiken voor haar autonome systeem?

Apple wil augmented reality in de auto

In het patent laat Apple zien hoe augmented reality ingezet kan worden in het verkeer. Het AR-systeem kan bijvoorbeeld een 3D-weergave van de omgeving laden en aan de bestuurder in een zelfrijdende auto laten zien. Apple omschrijft niet alleen het weergeven van de huidige route, maar ook extra informatie zoals points of interest (denk aan tankstations). In combinatie met sensoren van de auto zelf, kan het systeem bepaalde nuttige informatie op het voorruit van de auto tonen. Dit komt dan voornamelijk van pas bij zelfrijdende auto’s, omdat het anders je eigen zicht in de weg zit.

Patent van augmenter reality in de auto.

Het voordeel van dit systeem is dat er ook informatie getoond kan worden die een stuk verder weg is. Sensoren van een auto hebben maar een beperkt zicht, net als dat je zelf als bestuurder maar een beperkt aantal meters vooruit kan kijken. Je kan bijvoorbeeld ook niet zien hoe de weg loopt die achter gebouwen langs gaan. Een augmented reality-systeem zoals in dit patent kan dat wel, omdat deze gegevens gewoon op het scherm afgebeeld worden. Dit geldt ook voor situaties waarbij je zicht een stuk minder is, zoals bij regen, mist of sneeuw. Ook kan op deze manier weergegeven hoe een auto voor je zich uit het zicht verplaatst, bijvoorbeeld als hij de hoek om rijdt.

AR patent in de auto achter gebouwen.

Grote techbedrijven waaronder Google en Apple experimenteren steeds meer met zelfrijdende auto’s, al leidt dit ook nog wel eens tot ongelukken. Een dergelijk systeem zoals in Apple’s patent omschreven is, zorgt ervoor dat een auto meer gegevens ter beschikking heeft en daardoor ook beter kan ingrijpen bij gevaarlijke situaties. Augmented reality kom je bovendien op steeds meer plekken tegen, niet alleen maar als je een spelletje speelt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 april 2018, 13:18
Bron Bron Patent
Via Via AppleInsider
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple car, augmented reality, patent, project titan
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.