Apple iPhone product launch

Vacatures wijzen op Nederlandse iPhone-launch eind september

Zit Nederland in de eerste groep landen? Die kans lijkt erg groot, nu er vacatures zijn verschenen voor mensen die de 'visual marketing' voor de nieuwe Apple-producten moeten gaan verzorgen.

iCulture-lezer Dennis zag de tijdelijke baan voor een ‘Visual merchandiser’ op een vacaturesite. Nadat we wat verder zijn gaan zoeken ontdekten we een soortgelijke vacature ook bij uitzendbureau Luba. Je gaat 10 euro per uur verdienen en moet “er voor zorgen dat het Apple product geïnstalleerd wordt en dat alles er perfect uitziet voordat de winkel open gaat.”


Nederlandse launch in 3e of 4e week september
In de vacaturetekst is te lezen:

In de 3e of 4e week van september zal je op de maandag een telefoontje krijgen dat het product van Apple verscheept worden naar Amsterdam, waar ze vervolgens verdeeld worden naar diverse locaties in Nederland.

Dat sluit aan op onze eerder berekende iPhone 2018 datum, namelijk dat de toestellen op vrijdag 21 september in de winkel liggen. Ook is uit de vacaturetekst op te maken dat de launch (zoals gebruikelijk) eind van de week zal zijn:

Op de locatie die jij krijgt toegewezen haal jij de producten en de merchandise op en ga je woensdagavond en/of donderdagavond na openingstijden langs de adressen die jou zijn opgedragen en ga je aan de slag!

Product met simkaart
Erg hoog zijn de functie-eisen niet: je moet weten hoe je een iPhone simkaart vervangt en het toestel aansluit met kabels. Ook moet je eigen vervoer hebben.

Vacature iPhone launch 2018

In de vacaturetekst ontbreekt een woordje, maar we vermoeden dat daar bedoeld wordt: “mag ook een iPad zijn”. De 15 mensen die voor deze tijdelijke baan worden aangenomen krijgen eind augustus een algemene training (die is dus al geweest) en begin september een productinhoudelijke training. Daarna is het wachten op het moment dat de producten zelf en de bijbehorende reclamematerialen beschikbaar zijn.

Binnen de regio waar jij woont ga je met eigen vervoer langs bij een aantal grote winkelketens. Je gaat er voor zorgen dat het Apple product geïnstalleerd wordt en dat alles er perfect uitziet voordat de winkel open gaat.

Solliciteren kan bij het Luba-uitzendbureau in Haarlem, maar dat wil uiteraard niet zeggen dat je voor de Apple Store in Haarlem gaat werken. Het gaat om winkelketens verspreid over heel Nederland, dus de kans is groter dat het om shops in de Media Markt en grote telecomwinkels gaat. Je zult ook niet voor Apple zelf werken, want “de opdrachtgever is een fieldmarketingbureau”. De vacaturetekst bij bij Luba-uitzendbureau Breda is wat slordiger opgesteld en noemt inhoudelijke trainingen over ‘Macbook, Iphone of Smartwatch’.

Mocht je dus nog wat tijd over hebben en vroegtijdig willen weten welk product er nu eigenlijk aankomt, dan zou je nog kunnen solliciteren naar de functie. Maar voor ons is het vooral een bevestiging dat Apple in de 3e of 4e week van september de iPhone 2018 release in Nederland heeft gepland.

Op het iPhone Event 12 september kondigt Apple de nieuwe producten aan. Daarna verwachten we op 14 september de iPhone 2018 pre-order en iPhone XS beschikbaarheid (en meer) op vrijdag 21 september.

Tipgever: Dennis, bedankt!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2018, 9:15
Categorie Apple
Onderwerpen 2018 iPhone, nederland, vacature
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.