Gekochte audioboeken nu opnieuw te downloaden, automatische downloads in iOS 9.3

Eerder aangeschafte audioboeken zijn nu eenvoudig opnieuw te downloaden. Audioboeken vind je nu namelijk terug in je aankopenoverzicht en worden in de iBooks Store aangegeven met het bekende wolkje.

iBooksVia iCloud was het al mogelijk om apps, films, muziek en boeken opnieuw gratis te downloaden, maar het is nu ook mogelijk om audioboeken kosteloos opnieuw binnen te halen. Audioboeken vind je nu dus ook in je aankoopoverzicht, zodat je verwijderde audioboeken met een paar tikken opnieuw kunt binnenhalen. Heb jij weleens een audioboek aangeschaft?

Audioboeken in iBooks

Audioboeken vind je in de iBooks-app, Apple’s boekenapp die standaard op elk toestel geïnstalleerd staat. Audioboeken zijn er in verschillende prijsklassen. Zo is de Steve Jobs-biografie van Walter Isaacson voor €14,99 te downloaden, zodat je naar het verhaal kunt luisteren, verteld door de schrijver zelf. Je kunt net zoals bij gewone boeken ook een preview downloaden, om te kijken of het iets voor jou is. Audioboeken werken ook met CarPlay, waardoor je in de auto naar een boek kunt luisteren.

Audioboeken in iBooks op de iPhone. Steve Jobs audioboek in iBooks.

Deze audioboeken zijn dus nu ook terug te vinden in je aankopenoverzicht, waardoor je ze opnieuw kunt downloaden. Deze eerder gekochte audioboeken zijn te herkennen aan het bekende wolkenicoontje. Tik hierop en je kunt het audioboek opnieuw binnenhalen. Deze optie is nu beschikbaar voor iedereen met een toestel met iOS 8.4 of later.

Automatische downloads van audioboeken.Zodra iOS 9.3 beschikbaar is, komt er voor audioboeken nog een extra functie bij. Audioboeken worden vanaf dan ook automatisch gedownload. Download je een audioboek op je iPad, dan wordt deze ook meteen op je iPhone gezet (mits ingelogd met dezelfde Apple ID). Dit stel je in bij Instellingen > iTunes en App Store > Boeken en audioboeken. Eerder bleek al dat er voor iBooks meer vernieuwingen op de planning staan met de komst van iOS 9.3. Zo wordt alles gesynchroniseerd tussen je verschillende apparaten, net als dat met andere onderdelen op je iPhone gebeurt. Meer daarover lees je in onderstaande tip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 maart 2016, 11:24
Categorie iOS
Onderwerpen audioboek, ibooks

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.