Nintendo’s smartphone-app Miitomo verschijnt op 17 maart

Miitomo komt er bijna aan. Nintendo's eerste eigen ontwikkelde smartphone-app verschijnt op 17 maart in Japan. De verwachting is dat andere landen ook kort daarna of op dezelfde dag volgen.

Miitomo voor smartphones met een gesprek tussen vrienden.
Het is bijna tijd voor Nintendo’s allereerste eigen ontwikkelde smartphone-app. Het gaat om Miitomo, een app waarin de communicatie met vrienden centraal staat. Nintendo had eerder al bekendgemaakt dat de app in maart zou verschijnen, maar nu is (in ieder geval voor Japan) een exactere datum aangekondigd. In Japan verschijnt Miitomo op donderdag 17 maart voor iOS en Android.

Miitomo komt eraan: sociale interactie met vrienden

Miitomo is niet echt een game te noemen, maar is meer een communicatie-app. Door een Mii-personage aan te maken, of een bestaande van je Wii U- of Nintendo 3DS-systeem te gebruiken, kun je communiceren met vrienden die je in de app registreert. Hierdoor moet je op een geinige en speelse manier meer te weten komen over je geregistreerde vrienden. De app toont veel overeenkomsten met de Nintendo 3DS-game Tomodachi Life. Nu heeft Nintendo dus zelf via Twitter laten weten dat de app op 17 maart beschikbaar is in Japan. De verwachting is dan ook dat de app op dezelfde dag of niet veel later beschikbaar komt voor Europa en Amerika.

Bekijk ook

Nintendo kondigt eerste smartphonegame Miitomo aan

Vannacht heeft Nintendo haar allereerste mobiele game aangekondigd. In Miitomo kom je meer te weten over je vrienden, zoals hun hobby's. De game maakt gebruik van Mii's om met elkaar te communiceren.

Op dit moment kun je je nog steeds inschrijven op de speciale Miitomo-website om op de hoogte gehouden te worden en een Nintendo-account aan te maken. Dit Nintendo-account is nodig om straks Miitomo te kunnen gebruiken. Je kunt een Nintendo-account aanmaken via je Twitter-, Facebook- of Google+-account. Heb je al een Nintendo Network ID, dan kun je ook deze gebruiken. Registreren via e-mail is ook gewoon mogelijk.

Bekijk ook

Nintendo opent voorregistratie van eerste smartphone-app Miitomo

Nintendo heeft de voorregistratie van Miitomo geopend. Miitomo is Nintendo's allereerste eigen smartphone-app en moet in maart verschijnen voor onder andere iOS. Door een Nintendo-account aan te maken, krijg je een leuke bonus.

Informatie

Laatst bijgewerkt
11 maart 2016 om 12:36
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.