minecraft pocket edition

Minecraft voor iPhone binnenkort met gamecontroller te spelen

Minecraft Pocket Edition krijgt binnenkort ondersteuning voor spelcontrollers en krijgt een totaal nieuwe gebruikersinterface, The Nether en meer.

minecraft pocket edition
Minecraft – Pocket Edition, de iPhone-versie van Minecraft, krijgt binnenkort support voor gamecontrollers. Dat heeft ontwikkelaar Mojang officieel aangekondigd. De iPhone-versie van Minecraft wordt op korte termijn vernieuwd, waarbij je niet langer Steve via het scherm hoeft aan te sturen. Het kan straks ook met een controller. Op Reddit was dit een van de meestgevraagde verbeteringen.

Bovendien wordt de gebruikersinterface compleet vernieuwd. Spelers kijken daar misschien nog wel meer naar uit dan gebruik van een controller. Ontwikkelaar Tommaso Checchi sprak in een tweet over het compleet met de grond gelijk maken van de huidige gebruikersinterface:

Het lijkt erop dat Mojang al aardig opschiet met de volgende release. Ze zijn nu al toe aan build 10 van de komende versie 0.11, waarbij ze ook meteen de Android-versie willen vernieuwen. In die aanstaande update vind je nieuwe mobs, boten en nog meer.

minecraft netherZo komt The Nether eindelijk beschikbaar in Minecraft Pocket Edition (dit is een hel-achtige dimensie die je alleen kunt bereiken via een Nether Portal uit de Overworld). En ook Redstone (een plat transparant blok) komt in 0.11 beschikbaar. Genoeg dus om naar uit te kijken. Minecraft staat in ons wekelijkse overzicht van populaire apps steevast hoog in de ranglijsten en heeft een gigantische hoeveelheid fans.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 mei 2015, 20:32
Categorie Apps
Onderwerp minecraft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.