Arts & iPhone: Life Record 4.0 aangepast voor de iPhone

Life Record is medische software waarmee artsen hun patiëntgegevens kunnen vastleggen. De nieuwe versie 4.0 bevat betere ondersteuning voor de iPhone. Artsen kunnen onderweg röntgenfoto's bekijken of een recept uitschrijven.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Life Record Medische Software op iPhoneEr is in Nederland een tijdschrift dat Arts & Auto heet. Misschien wordt het eens tijd voor een naamsverandering: Arts & iPhone, want de hedendaagse arts wil niet meer lezen over auto’s die geschikt zijn om razendsnel naar een spoedgeval te scheuren, maar ook over dingen die er écht toe doen. Toen we laatst over een iPhone-applicatie voor tandartsen schreven, bleken er nogal wat dokters studenten tandheelkunde in de zaal te zitten, maar of ze Life Record net zo enthousiast ontvangen, wetende dat de software $9.999 per licentie kost?

Life Record EMR versie 4.0 is software waarmee je een electronisch patiëntendossier kunt aanleggen; artsen kunnen daarmee hun praktijkgegevens op de computer beheren. Nieuw is de verbeterde integratie met de iPhone, waarmee artsen meteen toegang hebben tot medische gegevens via SMS.

Life Record on iPhoneDe iPhone-functies houden in, dat je altijd toegang hebt tot de gegevens via de EMRAnywhere-technologie. Je kunt patiëntgegevens bekijken, records toevoegen en bewerken, recepten uitschrijven en natuurlijk ook röntgenfoto’s bekijken. De iPhone-applicatie is te bekijken via iphone.liferecord.com.

Life Record is in feite een webapplicatie op basis van PHP en MySQL. De software is geschikt voor Mac OS X, Linux, Windows en elk ander apparaat met een webbrowser. Onderstaand filmpje toont de mogelijkheden van Life Record. Eerlijk gezegd: als je je product voor $10.000 verkoopt, is het dan teveel gevraagd om even een bedrijf in te huren dat een professionele videopresentatie ervan maakt?

Meer info: Life Record

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2008, 7:50
Categorie Apps
Onderwerpen gezondheid, patient, recepten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.