Virtual Yeast Cell: gistcel bestuderen op de iPhone

Virtual Yeast Cell is een webapplicatie waarmee studenten de eigenschappen van een gistcel kunnen leren. De applicatie maakt reeks uit van een aantal biologische en chemische webapplicaties voor de iPhone.

Virtual Yeast CellStuderen kan zoveel leuker en makkelijker zijn als je alles vanaf je iPhone kunt doen: studiemateriaal lezen, animaties en schema’s bekijken en misschien zelfs opdrachten maken. Een voorbeeld hoe dat kan, toont Virtual Yeast Cell: een virtuele gistcel waarbij je zelf op onderzoek uitgaat en achtergrondinformatie leest. Er zitten ook een paar animatiefilmpjes in. Virtual Yeast Cell is te vinden op de servers van de universiteit van Nottingham en is de meest recente toevoeging aan een reeks handige applicaties, gemaakt door Steve Wang en Yan Sun.


De periodieke tabel van de elementen, een scheikundig woordenboek, een biologisch woordenboek en een genetische decoder zijn ook aanwezig.

Verder hebben Wang en Sun een naslagwerk voor HTML 5 toegevoegd. Zou het niet handig zijn als universiteiten veel meer van dit soort applicaties zouden maken? Zodat je als niet-student makkelijk toegang hebt tot de informatie en als student de werking van zo’n gistcel leert kennen zonder daarbij afhankelijk te zijn van de tekening op pagina 483 van je studieboek?

Zelf bekijken: Virtual Yeast Cell (Andere iPhone-applicaties)

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.