apple-watch-linkshandig-gebruik

AppleCare+ voor Apple Watch vanaf 59 dollar verkrijgbaar

AppleCare+ voor de Apple Watch is vanaf 59 dollar verkrijgbaar. Standaard krijg je 1 jaar garantie, maar toch kan AppleCare+ de moeite zijn als je regelmatig zelf spullen kapot maakt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Een smartwatch is gevoelig voor krassen en ‘ongelukjes’. Misschien nog wel meer dan een smartphone. Daarom krijg je de mogelijkheid om AppleCare+ af te sluiten. Prijzen waren nog niet bekend, maar uit gelekte informatie blijkt nu waarop je moet rekenen. De goedkoopste variant kost 59 dollar en hoe duurder het horloge, hoe meer je betaalt.

Dit zijn de prijzen voor AppleCare+, aldus MacRumors:

  • Apple Watch Sport: $59
  • Apple Watch Steel: $79
  • Apple Watch Edition: $999

Apple Watch verpakking

Deze prijzen zullen vrijwel 1-op-1 worden vertaald naar euro-prijzen, zoals Apple ook deed bij de prijzen van de Apple Watch-modellen zelf.

Nog onduidelijk is of het type horlogebandje dat je erbij kiest, van invloed is op de prijs van AppleCare+. De prijs van de horlogebandjes varieert namelijk ook behoorlijk. Een siliconen sportarmband kost €59, een schakelarmband met metalen sluiting kost €499. Andere bronnen bevestigen de prijzen.

Lees ook: Apple Watch kopen

Apple Watch garantie

AppleCare+Als je een Apple Watch koopt, krijg je daarop 1 jaar beperkte garantie voor hardware-defecten en 90 dagen ondersteuning. Dat geldt althans op papier, want in Europa kun je gebruik maken van de langere 2 jaar consumentengarantie. Met AppleCare+ kun je de standaardgarantie verlengen met een extra jaar. Dat heeft zin, want met AppleCare+ is ook eigen schuld gedekt: als je door onhandigheid het horlogeglas kapot hebt laten vallen, kun je dat ook door Apple laten repareren. Vaak geldt wel een eigen risico. Ter vergelijking: bij de iPhone betaal je €99 voor AppleCare+ en betaal je €69 eigen risico bij schadegevallen die door jouzelf zijn veroorzaakt. Soms kun je die kosten weer terugverdienen via de inboedel- of aansprakelijkheidsverzekering. In het laatste geval moet de schade wel door iemand anders zijn veroorzaakt.

Bij de Apple Watch Edition krijg je standaard 2 jaar garantie en ondersteuning. Met AppleCare+ verleng je dit tot 3 jaar.

Nog een aandachtspuntje als je overweegt AppleCare+ aan te schaffen: bij de iPhone heb je na aankoop 60 dagen de tijd om AppleCare+ te kopen. Bij de Apple Watch zou wel een soortgelijke regel kunnen gaan gelden. Als je de Apple Watch straks in de winkel ophaalt, hoef je dus nog niet direct te beslissen en kun je de verkooppraatjes van het personeel nog even negeren. Maar je moet ook niet te lang wachten.

Vanaf 10 april 2015 kun je de Apple Watch bekijken in diverse Apple Stores in Duitsland, Engeland, de VS en andere grote landen. Vanaf die dag kun je ook een bestelling plaatsen. De horloges worden op 24 april 2015 uitgeleverd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2015, 8:52
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple watch, applecare

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.