steve jobs ipad

De iPad bestaat 5 jaar. Wat heeft het ons gebracht?

"..and we call it: the iPad". Met die woorden introduceerde Steve Jobs in januari 2010 de eerste iPad. Hoe heeft de iPad sindsdien onze levens veranderd?
Martijn Doevendans - · Laatst bijgewerkt:

steve jobs ipad“(…)and we call it: the iPad”. Met die woorden introduceerde Steve Jobs in januari 2010 de eerste iPad. Vandaag precies vijf jaar geleden was de iPad verkrijgbaar in de winkel. Met deze lancering kwam de markt voor tablets tot leven. Hoe heeft de iPad sindsdien ons leven veranderd?

iPad voor het bedrijfsleven

Veel mensen waren enthousiast over het nieuwe revolutionaire product van Apple. Toch was er ook twijfel. Hebben we dat echt nodig? Een middenweg tussen telefoon en laptop? Als we naar de gevolgen kijken wel: bedrijven en organisaties stapten massaal over op de iPad en papierloos werken deed zijn intrede. Door de komst van de iPad is de markt voor computers op zijn kop gezet. In die tijd was de smartphone nog niet wat het nu is en computers waren nog groot en onhandig. De iPad sprong er perfect tussen: draagbaar, krachtig en vooral erg simpel in gebruik.

Een kleine terugblik is in dit soort gevallen altijd leuk. Hoe dachten we vijf jaar geleden over de iPad?

iPad voor de consument

Er waren niet alleen praktische voordelen, de iPad was ook ontzettend leuk om te gebruiken. Met de komst van apps voor de iPhone was er al een nieuwe markt geboren en deze werd alleen maar groter met de introductie van de iPad. Vooral het spelen van games is op een iPad een stuk aangenamer dan op het kleine scherm van je iPhone. Als we naar de verkoopcijfers kijken, is er zeker sprake van een revolutie in de huiskamer: 61 procent van de Nederlandse huishoudens heeft momenteel een tablet in zijn bezit, waarvan het overgrote deel een iPad is.

De introductie van de iPad mag dan revolutionair geweest zijn, sindsdien is er weinig baanbrekends meer verschenen. Hopelijk gaan onze harten binnenkort weer wat sneller kloppen als de Apple Watch verkrijgbaar is. Tot die tijd kan je alle keynotes van afgelopen jaren nog eens (gratis) terugkijken in iTunes.

Lees ook: Feest! De iPad werd 5 jaar geleden aangekondigd

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2015, 11:15
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen ipad, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.