Apple Watch-wijzerplaat

Apple zoekt ontwikkelaar voor Apple Watch-wijzerplaten

Apple zoekt een software-engineer die wijzerplaten voor de Apple Watch gaat maken. Het wijst erop dat er op termijn nog meer wijzerplaten voor het horloge aankomen.

Apple wil het aantal wijzerplaten op de Apple Watch verder uitbreiden. Dat blijkt uit een vacature, waarin ze zoeken naar een software-engineer die zich helemaal gaat toeleggen op de Apple Watch-wijzerplaten. De nieuwe medewerker moet niet alleen nieuwe wijzerplaten maken, maar ook complicaties voor het horloge.

Apple Watch-wijzerplaat

Meer wijzerplaten voor de Apple Watch

In watchOS 2.1 zitten momenteel twaalf verschillende wijzerplaten, de meeste met de mogelijkheid om aanpassingen te doen met complicaties. In watchOS 2.0, dat in september beschikbaar kwam, werden drie nieuwe wijzerplaten toegevoegd die met foto’s te maken hadden: een losse foto, fotoalbum of timelapse. Oorspronkelijk had de Apple Watch negen wijzerplaten, waaronder Mickey Mouse. Er zijn ook nog exclusieve wijzerplaten voor de Apple Watch Hermes, maar die kunnen alleen bezitters van dit speciale model installeren.

Waarschijnlijk zullen we tot watchOS 3.0 moeten wachten om weer nieuwe wijzerplaten erbij te krijgen. In de nieuwste betaversie van watchOS 2.2 zijn nog geen nieuwe gesignaleerd. Wel kan er in maart al verandering in komen. Apple zal op 15 maart volgens geruchten nieuwe horlogebandjes voor de Apple Watch aankondigen, waaronder een model van nylon. Mogelijk kondigen ze dan ook wat kleine verbeteringen in de software aan. Een compleet vernieuwde Apple Watch tweede generatie wordt pas in het najaar van 2016 verwacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2016, 21:13
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple watch, personeel, vacature, wijzerplaat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.