Grovemade HomePod Stand

Apple zoekt extra Siri-ontwikkelaars

Siri loopt wat achter bij concurrenten zoals Amazon Alexa en Google Assistant, vooral wat het beantwoorden van vragen in een bepaalde context betreft. Het lijkt erop dat Apple er iets aan wil doen door het inhuren van extra Siri-ontwikkelaars.

Meer Siri-vacatures

Apple wil 142 nieuwe medewerkers in dienst nemen om te werken aan Siri, de digitale assistent. Dat aantal ligt twee maal zo hoog als vorig jaar. Daarmee lijkt Apple serieuze plannen te hebben om een inhaalslag te maken op Amazon en Google. Of komt het gewoon omdat de HomePod een belangrijk product is voor Apple en er allerlei nieuwe functies voor ontwikkeld moeten worden.

Apple was er vroeg bij met de digitale assistent Siri, maar erg handig lijken ze het niet te hebben aangepakt. De assistenten van Google en Amazon zijn op een aantal punten slimmer. In de HomePod-reviews wordt Siri dan ook steevast genoemd als de grootste tekortkoming. Siri mag nog wel wat slimmer reageren op vragen en bovendien zijn op de HomePod lang niet alle vragen mogelijk.

Apple-vacatures voor Siri-medewerkers

Onderzoeksbureau Thinkum besloot eens in de vacatures van Apple te duiken en ontdekte dat het aantal banen met de term ‘Siri’ enorm is toegenomen. Sinds vorig jaar juli zet de groei al door, met een piek in februari. Dat is precies de maand waarin de HomePod op de markt kwam en er volop werd geklaagd over de beperkingen van de assistent.

Chaotische ontwikkeling
Eerder deze maand kwam ook naar buiten dat de Siri-ontwikkeling niet altijd op rolletjes verliep. Apple lijkt niet goed te weten welke kant ze op wil met de assistent en er waren diverse (management)problemen waardoor de ontwikkeling van Siri nogal chaotisch verliep. Je komt dus niet bepaald in een saaie werkomgeving terecht.

Ook hebben de oorspronkelijke ontwikkelaars van Siri vanaf het begin al kritiek geuit over de richting die Apple is ingeslagen. Het lijkt erop dat Apple simpele commando’s voldoende vond, terwijl gebruikers verwachten dat een assistent ook wat complexere taken aan kan. Bij concurrent Alexa is het dankzij ‘skills’ bovendien mogelijk om allerlei externe diensten ermee te laten samenwerken.

Grovemade HomePod Stand

Siri krijgt meer algemene kennis

Bij Apple is SiriKit veel beperkter, namelijk alleen de diensten die Apple toestaat. Chat- en taxidiensten zijn bijvoorbeeld wel toegestaan, maar veel andere niet. Als klap op de vuurpijl bleek eerder deze maand ook nog dat een Siri-bug ervoor zorgt dat tekst op het toegangsscherm wordt voorgelezen, ook als je die berichten verborgen wilde houden.

Apple zoekt nu vooral software engineers, die zich bezig gaan houden met ‘Algemene kennis’, de ‘Knowledge Graph’ en ‘Proactive Intelligence’, wat erop wijst dat Siri slimmer moet gaan reageren op vragen en beter begrijpt wat je bedoelt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 april 2018, 13:24
Bron Bron Thinknum
Categorie Apple
Onderwerpen Siri, vacature

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.