‘Apple wil bedrijf achter Kinect kopen’

Apple wil naar verluidt PrimeSense kopen, het bedrijf dat de Kinect-technologie voor de Microsoft Xbox 360 spelcomputer heeft ontwikkeld.
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

KinectApple is geïnteresseerd in PrimeSense, het bedrijf achter de Kinect-technologie die Microsoft gebruikt voor zijn Xbox 360 spelcomputer. Het zou gaan om een overname die rond de 300 miljoen dollar bedraagt. Dit blijkt uit een aantal rapporten van Calcalist.co.il, een Israëlische uitgave. Microsoft is geen eigenaar van het bedrijf. Voor de ontwikkeling van de Kinect-hardware heeft het bedrijf slechts de technologie van PrimeSense gebruikt. Het project, dat in het begin Natal heette, werd later voorzien van technologie die Microsoft zelf heeft ontwikkeld.

Update: PrimeSense heeft inmiddels laten weten niet bij een overname door Apple betrokken te zijn.

De technologie van Kinect draait vooral om het filmen van de gebruiker en die bewegingen vertalen naar commando’s voor een apparaat. De techniek gaat verder dan een simpele webcam en herkent het lichaam, de persoon en kan precieze bewegingen herkennen. Het zou daarom makkelijk kunnen worden verwerkt in Apple TV. Er wordt al langer gesproken over Apple’s interesse in dit soort bedieningssystemen. Het is niet duidelijk of Apple al eerder een licentie heeft genomen van PrimeSense.

https://www.youtube.com/watch?v=8t7kMSCY2zA&list=PL827370C1AD2CD9E8

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juli 2013, 17:12
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen apple, apple tv, kinect

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.