‘Apple werkt aan nieuw muziekformaat voor iCloud’

Apple werkt volgens The Guardian aan een nieuw muziekformaat, waarin verschillende bestandskwaliteiten zijn gebundeld. Hierdoor kun je afhankelijk van je bandbreedte naar bepaalde versies van je nummers luisteren met iCloud.

iTunes MatchApple zou op het moment werken aan een nieuw muziekformaat, dat gebruik maakt van adaptive streaming. Door meerdere geluidskwaliteiten in een bestand te bundelen, zou iCloud afhankelijk van je internetverbinding de juiste variant kunnen streamen. Door het bestand te downloaden zou je een ‘high definition’-muziekbestand op je iPhone, iPad of iPod touch hebben. Dit zou The Guardian hebben gehoord van een anonieme bron bekend met Apple’s connecties met de muziekindustrie.

Het bestand zou zich vanuit iCloud aanpassen aan zowel de beschikbare bandbreedte als aan de overgebleven opslagruimte op je iPhone, iPad of iPod touch. Volgens The Guardian zou het bestandsformaat na een upgrade van iTunes Match door Apple gebruikt worden.

Volgens The Guardian’s bron heeft Apple een studio in Londen verzocht om bestanden voor te bereiden om overgezet te worden naar het nieuwe streamingformaat. iTunes-gebruikers hoeven waarschijnlijk niks te doen:

Al je muziek in iTunes zou opeens van HD-kwaliteit zijn, in plaats van AAC. Gebruikers zouden hiervoor niks hoeven te doen – hun bibliotheek zou direct verbeteren.

Het idee komt niet uit de lucht vallen: Neil Young beweerde eerder nog dat Steve Jobs interesse had in het ontwikkelen van een hoge resolutie-muziekformaat. Apple bracht eerder nog de ‘Gemasterd voor iTunes‘-muziekselectie uit.

Apple zelf heeft nog niks bevestigd. Toen The Guardian vroeg om een reactie, zei het bedrijf niet te reageren op geruchten en speculatie. Eerdere iPad 3-geruchten wijzen er op dat Apple begin maart een evenement zal organiseren. Vermoedelijk horen we daar meer over het nieuwe muziekformaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 februari 2012, 15:58
Categorieën Apps, Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen itunes, itunes match

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.