Speel Sesamstraat na met Bert en Ernie augmented reality-set

Qualcomm heeft een augmented reality-set voor Sesamstraat gemaakt. Hiermee kun je het appartement van Bert en Ernie nabouwen en tot leven laten komen op bijvoorbeeld je iPad.

Bert en ErnieQualcomm heeft op de Mobile World Congress een speciale Agumented Reality-set van Sesamstraat gedemonstreerd, waarmee je het appartement van Bert en Ernie kunt nabouwen. Door de twee speelgoedpoppen, een televisie en een jukebox op verschillende plekken te zetten, reageren de objecten op elkaar. De app maakt gebruik van Qualcomm’s Vuforia-SDK, die ook beschikbaar is voor iOS.

De speelgoedset van Qualcomm bestaat uit vijf onderdelen: figuurtjes van Bert en Ernie, een televisie, een jukebok en een augmented reality-mat. Door de camera van je iPad te richten op de mat, verschijnt er een driedimensionele versie van het appartement van Bert en Ernie in beeld. De Bert en Ernie-figuren komen tot leven wanneer ze in beeld worden gezet. Vervolgens reageren zij op de programma’s die op de bijgeleverde televisie verschijnen, zodra je deze in het huis neerzet. De jukebox verandert het hele huis in een disco.

Wanneer de Sesamstraat augmented reality-set zal verschijnen en op welke platformen de app verkrijgbaar is, moet nog blijken. Wel weten we al dat Qualcomm Vuforia gebruikt om het augmented reality-effect te creëren, een SDK die beschikbaar is voor zowel iOS als Android. De kans is daarom groot dat de app ook voor de iPad zal verschijnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 februari 2012, 15:47
Categorie Accessoires
Onderwerpen augmented reality, sesamstraat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.