apple-store-workshop

Apple Watch-workshops vanaf eind april in buitenlandse Apple Stores

Apple start eind april met Apple Watch-workshops in Duitsland, Frankrijk en andere landen. In de workshops leer je de basisbeginselen om de Apple Watch te bedienen.

apple store vitrineVanaf 24 april kun je in de Amerikaanse Apple Stores terecht voor een lesje Apple Watch bedienen. Op die datum gaan de eerste workshops van start, waarin Apple uitlegt hoe je je Apple Watch moet gebruiken. In de Duitse Apple Stores kun je vanaf 27 april terecht. Dus mocht je een Apple Watch-bestelling hebben lopen en wil je meteen als een professional door de schermpjes navigeren, dan kan zo’n workshop handig zijn. De workshops in de Duitse Apple Store zijn uiteraard wel Duitstalig. Eventueel kun je ook terecht in de Franse en Britse Apple Stores op diverse locaties.

Apple Watch workshops: is dat nou nodig?

De workshop ‘Apple Watch Basics’ leert je alles over het bedienen van de Apple Watch. Is de Apple Watch qua bediening dan niet intuïtief genoeg? Je zou het bijna denken, maar Apple heeft de afgelopen jaren ook soortgelijke workshops georganiseerd voor de iPhone, iPad en Mac en die trokken altijd redelijk veel publiek. Misschien zijn ze ook niet direct bedoeld voor de goedgeïnformeerde lezers van iCulture, maar meer voor de beginnende gebruikers met knoppenvrees.

apple-watch-basics-workshop apple-watch-workshop-contacten
Niet zo ver van de Nederlandse grens: in Duitsland kun je bijvoorbeeld terecht in de Apple Store in Keulen.

De workshops zijn niet in alle Apple Stores te vinden, dus je zult even moeten zoeken op welke locatie je terecht kunt. Verder stelt Apple als vereiste dat je een Apple Watch in bezit hebt, die je tijdens de workshop samen met je iPhone moet meenemen. Omdat de bestelde Apple Watch-exemplaren lang niet allemaal op 24 april worden uitgeleverd, verwachten we dat de animo voor de workshops aanvankelijk wel zal meevallen. Deelname is gratis en is te boeken via de Apple Store-app. Bij sommige Apple Store-locaties zijn ook aanvullende workshops te volgen, bijvoorbeeld ‘Stay in Touch with Apple Watch’ met allerlei uitleg hoe je makkelijker kunt communiceren en met vrienden in contact kunt blijven, dankzij de Apple Watch.

Bereid je voor belangrijke termen

Ga je naar een workshop in een Duitse of Franse Apple Store, dan kan het handig zijn om vooraf even te ofenen met de termen die ze daar gebruiken. Wist je bijvoorbeeld dat ‘Glances’ in het Duits ‘Checks’ worden genoemd? En ga niet met je oren klapperen als de term ‘Zifferblätter’ voorbijkomt, want dat zijn gewoon wijzerplaten van horloges.

apple-store-workshopDe Apple Watch zou aanvankelijk vanaf 24 april te koop zijn, maar Apple heeft die verkoopdatum verwijderd van de website. Ook zal de Apple Watch volgens een interne memo de eerste maanden niet zomaar in Apple Stores in de eerste groep landen te koop zijn: in april en mei ben je aangewezen op online bestellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 april 2015, 12:24
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.