Halo-Spartan-Strike-ios-2

Halo: Spartan Strike en Halo: Spartan Assault nu op iOS

De nieuwe game Halo: Spartan Strike is nu beschikbaar voor iOS. Ook het eerder uitgebrachte Halo: Spartan Assault is op de iPhone en iPad verschenen.

Microsoft heeft twee nieuwe games voor iPhone en iPad uitgebracht. Halo: Spartan Assault ken je wellicht al, omdat deze game eerder al te spelen was op andere platforms. Halo: Spartan Strike is compleet nieuw: deze top-down shooter speelt zich af rond dezelfde tijd als Halo 2 (voor Xbox) en is niet alleen te spelen op iOS, maar ook op Windows 8, Windows Phone 8 en Steam. De twee games zijn voor €5,99 per stuk te downloaden in de App Store of als bundel voor €9,99


Halo-Spartan-Strike-ios-1a

Halo: Spartan Strike

In Spartan Strike speel je 30 verschillende missies waarin je jouw troepen aanstuurt om de bekende vijanden van de Covenant en de Prometheans te verslaan. Dit doe je onder andere met de beroemde Warthog en het nieuwe Kestrel VTOL-vliegtuig. Je zult veel met je Spartan Supersoldier door herkenbare Halo-omgevingen moeten rennen en schieten.

De missies worden afgewisseld door gelikte filmpjes, die grafisch niet onderdoen voor de filmpjes die je misschien vroeger op je Xbox hebt gezien in Halo 2. Het spelen op iOS is uiteraard wel want anders dan op de console. Voor de meeste spelers zal de besturing even wennen zijn, maar met de beschikbare tutorial heb je het relatief snel onder de knie.

Halo-Spartan-Strike-ios-2a

Tijdens het spelen houdt de game overigens al je records netjes bij en vertaalt die naar medailles (medals) en prestaties (achievements). Ook is er een leaderboard waarmee je jouw prestaties kan vergelijken met andere gebruikers.

Halo: Spartan Assault

Spartan Assault was al eerder te spelen op andere platformen. Deze game speelt zich af tussen Halo 3 en 4 en is qua gameplay vergelijkbaar met het eerder genoemde Halo: Spartan Strike. Deze top-downn shooter bevat de eerste historische missies van het Spartan Ops-programma, dat we kennen van Halo 4. Je speelt daarin de rol van Commander Palmer. Deze game bevat 30 missies en ziet er grafisch net zo goed uit als Spartan Strike.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 april 2015 om 13:14
Onderwerp
Categorie
Apps
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.