Zo pas je straks de wijzerplaat van de Apple Watch aan

Hoe kun je straks de wijzerplaat van de Apple Watch precies aanpassen? Apple vertelt wat je straks allemaal aan het horlogefrontje mag toevoegen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple Watch complicationsOp de website van de Apple Watch is nu veel meer informatie over het horloge te vinden. Apple heeft de Apple Watch-pagina’s bijgewerkt en legt nu bijvoorbeeld uit hoe je de horlogeplaat op de Apple Watch tot in detail kunt aanpassen, zodat je naast tijdstip ook veel andere informatie te zien krijgt. Je ziet bijvoorbeeld in één oogopslag hoe de beurs ervoor staat of hoeveel je hebt bewogen.

In de horlogewereld noemen ze het ‘complicaties‘: extra informatie op de wijzerplaat, waarmee je bijvoorbeeld de datum ziet. Volgens Apple worden de complicaties als volgt gebruikt op de Apple Watch:

Sommige complicaties zijn traditioneel, zoals de stand van de maand of wanneer de zon opkomt en opgaat. Anderen zijn speciaal voor de Apple Watch, zoals aandelenkoersen, het weer, je volgende agenda-afspraak en een dagelijkse activiteitentracker. Zodra je op één van de complicaties tapt wordt de bijbehorende app geopend.

Op de Apple-website staan de volgende complicaties vermeld:

  • Wekker. Laat je snel een wekker zetten en toont hoeveel tijd je nog hebt.
  • Stand van de maan. Geeft aan hoeveel de maan er vannacht uitziet.
  • Timer. Toont de aftellende timer-app op de wijzerplaat..
  • Agenda. Laat je volgende afspraak zien.
  • Aandelen. Toont koerswijzigingen van de aandelen die je volgt.
  • Weer. De huidige temperatuur op jouw locatie of andere plekken.
  • Activiteit. Hoeveelheid gelopen stappen op een dag.
  • Stopwatch. Start en stop de stopwatch vanaf de wijzerplaat van je Apple Watch.
  • Wereldklok. Bekijk de tijd van een door jou ingestelde locatie.
  • Zonsopgang en -ondergang. Zie wanneer het dag of nacht wordt.

Lees ook over de 10 beste complicaties voor je Apple Watch:

Apple toont ook een aantal van de apps waar je naar wordt doorgestuurd. Hieronder zie je bijvoorbeeld de apps voor de timer, wekker en wereldklok:

Apple Watch timer wekker wereldklok

Op de vernieuwde site is nog meer nieuwe informatie te vinden. Apple vertelt bij iedere beschikbare wijzerplaat bijvoorbeeld wat voor extra functies er in zitten, om je een beter idee te geven van de opties. In een aantal nieuwe animaties laat Apple zien hoe apps op het horloge precies bewegen. Wellicht een handig referentiekader voor de ontwikkelaars die met WatchKit al werken aan iOS-apps met Apple Watch-ondersteuning. Op de site staat ook de bel-app van de Apple Watch, maar we wisten al eerder dat deze bestaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2016, 11:03
Categorie iDevices
Onderwerp apple watch

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.