concept-ios-9

Concept iOS 9 bevat veel praktische verbeteringen

iOS 8 nog maar een paar maanden oud, maar een concept voor iOS 9 laat nu al nieuwe functies zien waar een ontwerper op hoopt.

concept-ios-9De meeste conceptvideo’s laten een compleet vernieuwd design zien. We schreven eerder bijvoorbeeld nog over een iPhone 6s gebaseerd op de Apple Watch. Er zijn echter ook designers die op andere wijze hun ideeën voor iOS de wereld in brengen. Ralph Theodory heeft bijvoorbeeld een video met zijn versie van iOS 9 uitgebracht, waarin vooral praktische verbeteringen te zien zijn. Een zoekknop maakt het bijvoorbeeld makkelijker om instellingen te vinden, en je kunt de kleur van het Bedieningspaneel aanpassen.

Apple heeft in iOS 8 widgets voor het Berichtencentrum geïntroduceerd, maar Theodory wil dit idee nog verder doorvoeren. In zijn video zijn aanpasbare widgets voor het ontgrendelscherm te zien, waarmee je de klok op je iPhone kunt aanpassen.

De hoeveelheid functies die de ontwerper bedacht heeft is imposant. In een video van meer dan 8 minuten worden ze allemaal langsgelopen.

Tot nu toe is er nog maar weinig bekend over iOS 9, maar één mogelijk detail kwam deze week wel naar buiten. Microsoft en Yahoo zouden met Apple in gesprek zijn, om in iOS 9 mogelijk Google als standaard zoekmachine te vervangen. Apple’s overeenkomst met Google komt namelijk tot een eind.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 november 2014, 12:31
Categorie iOS
Onderwerpen concept, ios 9

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.