apple-watch-tijdstip

Apple Watch krijgt stille wekkerfunctie

Volgens Jony Ive krijgt de Apple Watch een stille wekkerfunctie, zodat je wakker wordt zonder je bedgenoten wakker te maken.

apple-watch-vierkantDe Apple Watch kan je wakker maken, zonder een wekkergeluid dat door merg en been gaat. In plaats daarvan trilt het horloge om je pols. Dergelijke functies kennen we ook van sportarmbanden zoals de Fitbit Flex en de Jawbone UP. Dat de wekkerfunctie ook in de Apple Watch zou zitten, was nog niet eerder bekendgemaakt door Apple. Dat we het nu toch weten is te danken aan Jonathan Ive, die vorige week een speech hield in het Museum of Modern Art in San Francisco.

Ive vertelde er onder andere dat het ontwerpen van de Apple Watch moeilijker was dan de iPhone, omdat er zoveel historische en culturele aspecten aan zitten. Vervolgens vertelde hij over de wekkerfunctie:

Gisteren nog, vertelde iemand me: ‘Wow, weet je wat ik net heb gedaan? Ik heb het alarm voor ‘s ochtends ingesteld en het maakte me wakker door op mijn pols te tikken. Mijn vrouw en baby werden niet wakker’. Is dat niet fantastisch?

Ive sprak ook van een kinderlijke verbazing en nieuwsgierigheid over wat de Apple Watch zoal kan doen. Dat komt omdat het zo’n nieuw product is. De Apple Watch heeft uiteraard een klokfunctie, maar dus ook een stille wekker. Voor trilfuncties heeft Apple de zogenaamde Taptic Engine ingebouwd. Maar gaat het wel lukken om wakker te worden met de Apple Watch om je pols? Volgens Tim Cook ga je het slimme horloge zo intensief gebruiken dat je ‘m elke nacht moet opladen. In feite zegt Cook dat de Apple Watch maar een batterijduur van één dag heeft. Hangt de Apple Watch aan de lader, dan heeft een stille alarmfunctie natuurlijk geen zin. Of er ook slaapfuncties en slaapanalyse in de Apple Watch zit, is nog niet bekend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2014, 22:15
Categorie iDevices
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.