evernote-work-chat

Evernote voegt Work Chat en Context toe aan apps

Evernote heeft een update uitgebracht met de functies Work Chat en Context, waarbij je kunt chatten over notities en notities in context kunt zien.

Evernote heeft een nieuwe Work Chat-functie beschikbaar gesteld in de mobiele apps en de webapplicatie. Gebruikers kunnen daarmee ideeën n projecten bespreken, direct binnen Evernote. Ze hoeven niet uit te wijken naar een andere dienst of via e-mail te communiceren. Als je een notitie naar iemand stuurt, zal deze in Work Chat verschijnen, zodat je er meteen over kunt overleggen. Voor betalende gebruikers zit er nu ook een Context-functie in.

work-chat-evernoteEvernote kondigde de nieuwe functie begin deze maand al aan. Het is beschikbaar in de desktop-, web-, smartphone- en tabletversies van Evernote.

Work Chat geeft je de mogelijkheid om documenten te delen met mensen waar je mee in contact staat. Er is ook een koppeling met LinkedIn gemaakt, zodat je met alle LinkedIn-contacten documenten kunt delen. Het handige is dat je gewoon binnen de app kunt blijven en niet hoeft over te schakelen naar een aparte chat-app. Je ziet meteen wanneer een collega of partner de notitie of het notitieboek aan het bekijken is. Een icoontje met foto maakt duidelijk dat iemand aan het lezen is, ook al heb je de notitie zelf niet geopend. Volgens CEO Phil Libon was het een van de meest gevraagde functies tot nu toe. Het kan helpen om de hoeveelheid e-mailberichtjes binnen een organisatie te verminderen.

Context-functie in Evernote

Evernote heeft voor Premium-gebruikers ook de nieuwe Context-functie ingevoerd. Dit houdt in dat je notities, artikelen en mensen te zien krijgt die te maken hebben met de taak waar je mee bezig bent. Dat is op zich niet nieuw, want je kreeg al eerder gerelateerde notities te zien via de Mac-app. Wel nieuw is dat er allerlei informatie van internet wordt gehaald.

evernote-contextJe kunt gerelateerde artikelen van The Wall Street Journal, Techcrunch, Pando Daily, Fast Company en andere bekende nieuwssites zien. Maar er is ook al kritiek op: volgens Stephen Hackett is het duidelijk een manier om extra inkomsten te genereren en daarbij wringt er iets. Evernote heeft een pagina waarin ze trots hun ‘Three Laws of Data Protection’ uitleggen.

Daarin staat: “Everything you put into Evernote is private by default.” Maar hoe weet Evernote welke gerelateerde artikelen van externe publicaties ze moeten tonen, als de data volkomen privé is? In het privacybeleid staat dat er geen menselijke medewerkers aan te pas komen, om naar jouw notities en notitieboeken te kijken. Maar het gebeurt wel geautomatiseerd. Gelukkig kun je het uitschakelen: via de instellingen van Evernote op elk platform.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2014, 17:24
Categorie Apps
Onderwerp evernote

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.