Quick Math Jr

iKids week 44: Cleopatra, Kleine Bouwers en Quick Math Jr.

Deze week gaan we in de iKids leren rekenen met Quick Math Jr, gaan we over de geschiedenis van Cleopatra leren en mogen we gaan klussen in Kleine Bouwers
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Quick Math JrDeze week vind je in de iKids twee goede nieuwe apps en een reeds besproken app die een leuke update kreeg. Die oude bekende is Kleine Bouwers, een app vol animaties waarmee kinderen de kneepjes van het bouwvakkersvak kunnen leren. Denk aan cement mixen, een kraan besturen en andere stoere activiteiten. Qua nieuwe apps verscheen Quick Math jr. deze week ten tonele, een handige en speelse reken-app van een ontwikkelaar die zich in dat genre specialiseert. Tot slot is Cleopatra voor kinderen nog een aanrader, een app met spellen en prachtige illustraties die om het boeiende leven van de bekende Egyptische koningin draaien. PS: heel veel kinderapps van de bekende ontwikkelaar Toca Boca zijn tijdelijk 0,89 cent. Liefhebbers, sla je slag.

Cleopatra voor kinderen

Cleopatra voor kinderenIn dit bijzondere spel voor kinderen van 6 jaar en ouder kunnen kinderen op een speelse wijze het leven van de beroemde koningin van Egypte leren kennen. De maker is Quelle Histoire, een ontwikkelaar die eerder historische figuren als Odysseus, Napoleon en Mozart als onderwerp koos voor een applicatie. Na Jeanne D’ Arc is Cleopatra de tweede vrouw die haar eigen app krijgt. Ditmaal kunnen kinderen aan de hand van tien illustraties het leven van de Egyptische ontdekken, van haar jeugd en haar leven in het paleis van Alexandrië tot haar onstuimige relatie met Marcus Antonius en haar ontmoetingen met Julius Caesar. De app is volledig naar het Nederlands vertaald en heeft meer dan dertig zogeheten ‘focus fiches’ en portretten die je onderweg kunt verzamelen. Een slimme zet: daardoor is de app naast leerzaam ook leuk.

Kleine Bouwers

Deze app waarmee kinderen met mooie 3D-animaties allerlei bouw-activiteiten kunnen uitvoeren verdiende al eerder een plekje in deze rubriek. In Kleine Bouwers, een Nederlandstalige app van dezelfde maker als Slaap Lekker en Knuffelzoo, kunnen kinderen van 8 jaar en jonger een echte bouwvakker worden door cement te mixen, een kraan te besturen, een vrachtwagen te laden of een muur te bouwen. Afgelopen week kreeg de applicatie zijn grootste update tot nu toe, met twee nieuwe scenes, uitbreiding voor bestaande scenes, verbeterde navigatie en een spiksplinternieuwe sterrenbonus. Hierdoor zijn er allerlei nieuwe activiteiten te ondernemen zoals wegen schoonmaken met een bestuurbare straatveger en dakpannen leggen. In totaal heeft Kleine Bouwers nu meer dan 100 interactieve animaties, die afhankelijk van de leeftijd automatisch kunnen worden afgespeeld of juist door zelf tikken worden gestart.

Quick Math Jr.

Quick Math Jr. is een aanrader voor jonge kinderen die wel wat hulp bij het rekenen kunnen gebruiken. Of gewoon rekenen heel leuk vinden, dat kan natuurlijk ook. In de app, geschikt voor kinderen van 3 tot 7 jaar, kun je bijvoorbeeld leren optellen en aftrekken, maar ook breuken en de schrijfwijze van getallen onder de knie krijgen. Terwijl kinderen de vijf beschikbare spellen spelen verandert de moeilijkheidsgraad steeds mee, zodat de vragen wel uitdagend genoeg blijven. Liefhebbers van dit spel kunnen ook eens naar het eerder besproken Quick Math+ en Quick Fractions kijken. Daarmee kunnen kinderen van 6 tot 12 hun rekenvaardigheden nog verder verbeteren door middel van slimme spellen en handige interactieve sommen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:57
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.