apple-watch-pincode

Pincode Apple Watch is makkelijk te omzeilen door dieven

De Apple Watch blijkt interessant voor dieven: zonder de pincode in te voeren kunnen dieven een gestolen Apple Watch wissen.

apple-watch-wissenDe Apple Watch is een duur apparaatje dat je gemakkelijk kwijt kunt raken. Diefstal is dan ook een serieus probleem, zeker omdat de Apple Watch niet zoals de iPhone een activatieslot heeft. Een gevonden (of gestolen) iPhone kun je pas gebruiken als de vorige eigenaar het activatieslot via iCloud eraf heeft gehaald. Bij de Apple Watch is de beveiliging minder goed geregeld: een dief kan een gestolen Apple Watch gewoon in gebruik nemen. Sterker nog: de pincode die je op de Apple Watch instelt, is gemakkelijk te omzeilen, zo blijkt uit een nieuw verschenen video.

Apple heeft in de Apple Watch een aantal beveiligingsmaatregelen ingebouwd, zoals polsherkenning. Zolang de Apple Watch in contact blijft met de huid, hoef je geen pincode in te voeren om allerlei handelingen te verrichten. Dit is de (minder veilige) tegenhanger van de Touch ID-vingerscanner in de nieuwere iPhones.

Een dief kan de Apple Watch echter gemakkelijk resetten, zonder dat je een pincode hoeft in te toetsen. Vervolgens kun je de Apple Watch met elke willekeurige iPhone koppelen. Dat maakt de Apple Watch extra interessant voor dieven. Het enige wat een dief hoeft te doen is een harde reset uitvoeren door de contactenknop enkele seconden in te drukken, totdat het uitschakelscherm verschijnt. Met Force Touch (extra hard indrukken) kun je vervolgens de Apple Watch terugzetten naar fabrieksinstellingen.

apple-watch-pincode

Zoals we in onze Apple Watch-review al noemden, ondersteunt Apple’s smartwatch ook geen Zoek mijn iPhone, zodat je de locatie van een gestolen of zoekgeraakte Apple Watch niet kunt opzoeken. Het activatieslot van iOS 7 staat sinds iOS 8 standaard ingeschakeld. Dat heeft geleid tot een gigantische daling van het aantal iPhone-diefstallen. In Londen werd zelfs een daling van 50% in het aantal diefstalaangiftes gemeten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2015, 13:59
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, diefstal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.